algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Els pilots d'Iberia aniran a la vaga els dies 18 i 29 de desembre

El Ministeri de Foment garantirà el 100% dels vols a les illes, les Canàries i les Balears, i el 50% dels vols estatals

28994

El representant sindical ha explicat en roda de premsa que s'han escollit les dates per fer el menor mal possible a la indústria turística.

R.L.

El Ministeri de Foment treballa ja en els serveis mínims per a la vaga de pilots d'Iberia, que garantiran el 100% dels vols a les illes, les Canàries i les Balears, i el 50% dels vols nacionals, segons han informat a Europa Press fonts del Departament que dirigeix José Blanco.

Els pilots d'Iberia van anunciar finalment que aniran a la vaga els pròxims dies 18 i 29 desembre. Des de Foment s'ha destacat que els serveis mínims es donaran a conèixer a començaments de la setmana que ve, "dilluns o dimarts", amb "antelació suficient" per als viatgers.

Segons han detallat les mateixes fonts, els serveis mínims garantiran el 100% de les connexions amb Ceuta i Melilla.

A més, es garantirà el 50% dels vols nacionals de més de 500 quilòmetres, inclòs el pont aeri que uneix Madrid amb Barcelona, tal com ocorre en vagues similars com la secundada pels pilots d'Air Europa, que des del passat 22 de setembre, realitzen aturades tots els dilluns i el dijous.

Quant als vols internacionals, es garantiran el 50% de les connexions en els vols de menys de sis hores de durada, bàsicament els que enllacen amb altres destinacions europees, mentre que en els vols intercontinentals, de més de sis hores de durada, es garantirà un vol d'anada i de tornada.

Es confirma la vaga

Els pilots d'Iberia aniran finalment a la vaga els dies 18 i 29 desembre, segons ha anunciat aquest dimecres en roda de premsa el sindicat que representa aquest col·lectiu de treballadors, el Sepla, que va explicar que s'ha reunit amb representants del PP per explicar els motius de la que serà la primera vaga del nou Govern

"S'han elegit (aquestes dates), amb poc moviment de viatgers, per perjudicar el mínim possible a la indústria turística espanyola. No volem fer mal encara que l'empresa sí que vol", ha assegurat el cap sindical del Sepla a Iberia, Justo Peral.

D'aquesta manera, els pilots seguiran endavant amb la vaga anunciada a què, a dia d'avui, el personal de terra i els tripulants de cabina (TCP) no s'han adherit.

Les aturades afectaran el 10% dels vols programats durant aquests dies, ja que s'ha assegurat el 90% dels vols per a serveis mínims.

Segons ha explicat, les rutes afectades es coneixeran quan s'estableixin els serveis mínims pel Ministeri de Foment, el que es farà pròximament, "encara que el normal és que sí que s'operin els trajectes que només realitza Iberia o en els que existeixi una sola freqüència diària".

Entre els motius que esgrimeixen els representants dels pilots es troben "el traspàs de vols que es van donar a Vueling durant aquest estiu, les pressions que estan sofrint els comandants, però sobretot la creació il·legal d'Iberia Express".

Així mateix, el Sepla ha explicat que s'ha reunit amb el nou Executiu. "Precisament perquè no volem donar una imatge dolenta als nous governants, ja que serem la primera vaga del Govern electe" ha indicat.

"A més d'amb l'actual Govern, hem parlant amb diverses persones del Partit Popular per informar-los de la nostra proposta, i han entès els nostres motius", ha assegurat Peral.

 

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris