algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Desestimada la denúncia contra les declaracions de Bauzá el dia de les eleccions

El president del Govern ha afirmat que "en cap cas" no va sol·licitar el vot per a la seva formació el passat 20 de novembre

121946

Bauzá i la resta de participants en el mítin del PP a Inca.

Joan Riera(J. Morey.)

La Junta Electoral Central ha desestimat aquest dijous la denúncia interposada pel PSOE contra les declaracions del president del Govern, José Ramón Bauzá, en les quals va demanar el mateix dia de les eleccions un "gran aportament de vots" per al seu partit i per a qui "serà el pròxim president d'Espanya, Mariano Rajoy." Així ho ha informat el PP balear en el seu compte de Twitter, després que la Junta Electoral Central s'hagi reunit des de les 12.30 hores per analitzar, entre altres assumptes, la denúncia interposada pels socialistes, que és similar a la que van presentar el PSM-IV-Entesa i EU davant de la Junta Provincial de les Illes Balears.

D'aquesta manera, la Junta Electoral Central considera que no hi va haver delicte en les manifestacions de Bauzá, tal com estimaven el PSIB, el PSM-IV-Entesa i EU, que consideraven que el president del Govern va infringir l'article 53 de la Llei Orgànica de Règim Electoral General (LOREG), que estableix la prohibició de sol·licitar el vot el dia de les eleccions. Precisament, la Junta Provincial de les Illes Balears es va reunir la setmana passada i va acordar preguntar a la Junta Electoral Central si havia rebut una denúncia per les declaracions realitzades per Bauzá, el dia de les eleccions, similar a la cursada per part del PSM-IV-ExM i EU davant de l'esmentat òrgan regional.

A més, la Junta Provincial va requerir de la Central informació sobre les actuacions que hagi realitzat respecte a l'esmentada denúncia, presentada pel PSOE, a fi de "evitar duplicitats". Les tres esmentades formacions consideren que les manifestacions de Bauzá poden ser constitutives del delicte electoral, que està tipificat a l'article 144 de la LOREG en relació amb el delicte de propaganda electoral.

En cas que la Junta Electoral Central hagués considerat que en les declaracions de Bauzá hi va haver indicis que pogués infringir la Llei Electoral, hauria remès el cas a la Fiscalia o al Jutjat d'Instrucció, que podrien haver arribat a imputar al president balear si estimàs que aquest hauria incomplert l'esmentada normativa

Concretament, l'article 144 de la LOREG assenyala que seran castigats amb la pena de presó de tres mesos a un any o a la multa de sis a 24 mesos qui realitzin actes de propaganda una vegada finalitzat el termini de la campanya electoral o infringeixin les normes legals en matèria de cartells electorals i espais reservats dels mateixos, així com les normes relatives a les reunions i altres actes públics de propaganda electoral.

Bauzá s'ha defensat

El president del Govern, José Ramón Bauzá, ha afirmat aquest dijous que "en cap cas" no va sol·licitar el vot per a la seva formació el passat 20 de novembre ja que no tenia "intenció" de fer-ho i, per això, ha assegurat que ha estat "tranquil des del primer minut" en relació amb la decisió de la Junta Electoral Central.

Així s'ha manifestat el cap de l'Executiu autonòmic després que la Junta Electoral Central hagi desestimat la denúncia interposada pel PSOE contra les declaracions Bauzá en les quals va demanar un "gran aportament de vots" per al seu partit i per a qui "serà el pròxim president d'Espanya, Mariano Rajoy."

En declaracions als periodistes durant la celebració de la festivitat anual de Foment del Turisme de Mallorca, Bauzá ha recordat que va afirmar que es remetria a la decisió de la Junta i ha indicat que ha pogut conèixer la desestimació de la denúncia a través dels mitjans de comunicació.

No obstant això, ha estat el PP balear en el seu compte de Twitter el que ha informat sobre aquesta matèria, després que la Junta Electoral Central s'hagués reunit des de les 12.30 hores per analitzar, entre altres assumptes, la denúncia interposada pels socialistes, que és similar a la qual van presentar el PSM-IV-Entesa i EU davant de la Junta Provincial de les Balears.

D'aquesta manera, la Junta Electoral Central considera que no hi va haver delicte en les manifestacions de Bauzá, tal com estimaven el PSIB, el PSM-IV-Entesa i EU, que consideraven que el president del Govern va infringir l'article 53 de la Llei Orgànica de Règim Electoral General (LOREG), que estableix la prohibició de sol·licitar el vot el dia de les eleccions.

Precisament, la Junta Provincial de les Illes Balears es va reunir la setmana passada i va acordar preguntar a la Junta Electoral Central si havia rebut una denúncia per les declaracions realitzades per Bauzá, el dia de les eleccions, similar a la cursada per part del PSM-IV-ExM i EU davant de l'esmentat òrgan regional.

A més, la Junta Provincial li va requerir la Central informació sobre les actuacions que hagi realitzat respecte a l'esmentada denúncia, presentada pel PSOE, a fi de "evitar duplicitats".

Les tres esmentades formacions consideren que les manifestacions de Bauzá poden ser constitutives del delicte electoral, que està tipificat a l'article 144 de la LOREG en relació amb el delicte de propaganda electoral.

 

 

 

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pastanaga, fa mes de 9 anys

Quin patata.

Valoració:7menosmas
Per unitat de cures intensives, fa mes de 9 anys

@pep, de veda, sempre n'hi ha, però canvia el tipus de caça.

Valoració:0menosmas
Per ingenu, fa mes de 9 anys

Ah, però es pot demanar el vot el dia de reflexió? Em pensava que no. D'ara endavant supòs que tots els partits polítics demanaran el vot el dia de reflexió perquè, pel que es veu, no passa res. Això sí: no aparquis sense haver posat el bitllet d'ORA.

Valoració:17menosmas
Per Pilar, fa mes de 9 anys

Això ja es veia venir , a partir d'ara tothom serà innocent fins i tot el gendre reial.

Valoració:20menosmas
Per Ginjoler, fa mes de 9 anys

La desició de la junta electoral és o molt covarda o molt poc imparcial. Ho consideran inapropiat però no han tingut els dallonsos de comdenar-ho. Ens prenen per Betzols.

Valoració:24menosmas
Per pep, fa mes de 9 anys

SA OBERT SE VEDA

Valoració:24menosmas
Per Rafel, fa mes de 9 anys

Això és la democràcia del PP.

Valoració:24menosmas
Per Rosa, fa mes de 9 anys

Aquestes decisions creen jurisprudència? Supòs que sí, que en un cas semblant sempre es podrà fer referència a aquesta decisió. És a dir que en les properes eleccions riurem.

Valoració:19menosmas
Per miquel rossello, fa mes de 9 anys

tu si que fas el ridícul...

Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris