nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
15°

Rubalcaba advoca per “un polític, un sou”

El candidat socialista a la Moncloa, Alfredo Pérez Rubalcaba, avançà ahir que defensarà el principi d'"un polític, un sou", perquè cap càrrec no pugui cobrar més d'un salari. Així s'expressà en un acte al costat dels caps de llista del PSOE pels comicis del 20-N. Rubalcaba recollí, a més, el guant del líder del PP, Mariano Rajoy, i el desafià a aprimar tota l'Administració, inclòs el nombre de parlamentaris i regidors, però sempre i quan no es minvi la representativitat ni es fomenti el bipartidisme.

El candidat socialista demostrava així que no ha tingut "cap empatx" a l'hora d'assumir la idea que Rajoy plantejà dijous a Màlaga. Així, Rublacaba vol que després dels comicis hi hagi un acord estatal per revisar l'estructura política d'Espanya, de manera que se'n puguin reduir i aprimar el Congrés, el Senat, les comunitats, els parlaments autonòmics, els ajuntaments i també les diputacions.

Rubalcaba formulà tots aquests compromisos després que les llistes electorals fossin aprovades en el comitè federal, amb 173 vots a favor i 14 abstencions. Les abstencions arribaren, en bona part, de la federació madrilenya, inclosa la del seu secretari general, Tomás Gómez, i la de la corrent Izquierda Socialista, en senyal de protesta després que el seu portaveu, Juan Antonio Barrio, es veiés relegat a la llista per Madrid en favor de Pedro Sánchez, del cercle de confiança de Rubalcaba.

Barrio finalment optà per retirar-se, per "una qüestió de dignitat personal", i lamentà la falta de pluralisme al PSOE, una cosa que, segons manifestà,"no succeïa des dels temps d'Almunia". Amb tot, Rubalcaba es mostrà satisfet de les llistes confeccionades i especialment de l'esforç fet per millorar-hi la presència de dones: "No vull les dones al costat dels que tenen poder, vull les dones amb poder, perquè donin més poder a les dones".

El PSOE ha situat 19 dones com a número 1 al Congrés, sis més que el 2008, i ha renovat les tres quartes parts dels seus candidats, amb una mitjana d'edat de 44 anys. També hi haurà 19 dones encapçalant les llistes per al Senat, davant les 14 de fa quatre anys, encara que la mitjana d'edat de les candidatures és un poc més elevada: 48.

Quant a l'oferiment de Rubalcaba per revisar l'estructura política, apostà pel gran pacte estatal després del 20-N, per estudiar la manera d'alleugerir l'estructura política, estalviar despeses i fer que l'Administració sigui més eficient. "Nosaltres sí que hi som per estalviar, per gastar amb eficiència i rigor", va dir Rubalcaba, qui alertà que, tot i això, hi ha unes "línies vermelles" que no es traspassaran: la de la despesa productiva -que crea ocupació- i els serveis públics bàsics.

Amb aquest argument, ratificà el compromís en la defensa de les prestacions per desocupació, de la sanitat, l'educació i el sistema públic de pensions.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Escaramouche, fa mes de 9 anys

Un polític un sou... si se'l guanya. Res de cobrar dietes per assistència a plenaris o comissions, res de dietes de transport, res de dietes per dinars i sopars, res de dietes per telèfon, amb el sou que cobren poden cobrir perfectament aquestes despeses. Ans al contrari, cada vegada que no assisteixi a una reunió descomptar-li una part del sou. Si no els agrada aquest sistema que no es dediquin a la política: hi ha molta més gent i segurament més eficient i menys exigent. Suprimir els sous a expolítics, així com escortes i cotxes oficials.

Valoració:-4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris