nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

Rajoy apel·la a la concòrdia sense un programa clar

Els presidents autonòmics del PP pacten demanar una reunió urgent del Consell de Política Fiscal i Financera

122376

Mariano Rajoy.

Jorge Zapata

El líder del PP, Mariano Rajoy, deixà ahir clara la seva obsessió per restablir la unitat dels espanyols i acabar amb "els bàndols i les trinxeres" dels últims anys, en al·lusió al Govern actual. Per assolir aquest objectiu, va prometre governar amb la veritat, la concòrdia i la valentia, per tal de conrear "noves afinitats" i sortir de la crisi. Aquesta obsessió per llançar "un projecte de recuperació" va ser present en un discurs en el qual no hi ha hagué ni una sola menció a cap de les propostes que podrien figurar al seu programa electoral.

Rajoy no donà detalls sobre el text del programa, tot i que la convenció de Màlaga s'havia preparat per debatre'l.
Així, el candidat del PP a la presidència del Govern centrà el seu discurs en l'aposta per la concòrdia i per "conviure amb els qui no pensen" com els populars, ja que és important acabar amb el "gran error" dels darrers anys, en què "s'ha pretès forçar els espanyols a triar entre bàndols i trinxeres". Rajoy es retratà com un dirigent i una persona que no "se sent enemiga de ningú", a qui agrada "cultivar consensos" i escoltar sempre les idees dels altres.

El líder dels populars prosseguí amb pinzellades que indiquen com vol governar i afirmà que, "en la gran empresa" de la superació de la crisi, "no hi sobra cap espanyol". Per aquest motiu, aspira a ser "el president de tots els espanyols", encara que "sense aspirar a caure bé a tothom", i afegí que vol liderar "no només els militants del PP, sinó tots els espanyols".
Perquè triomfi aquesta tasca de "recuperació nacional", Rajoy comptarà amb tots els ciutadans, les comunitats autònomes, els ajuntaments i les empreses públiques i privades.

"Una bona gestió"

El dirigent popular prometé que efectuarà "una bona gestió" de l'economia, per tal de garantir la defensa de l'estat del benestar i la prestació dels serveis públics, així com per assegurar que el repartiment dels sacrificis sigui "just i equitatiu".
També assegurà que instaurarà a l'Estat una educació de qualitat que "potenciï l'esperit de superació i estimuli l'excel·lència", i un model de política exterior que permeti recuperar a Espanya el seu prestigi a la UE i al món.

Entre els objectius del líder del PP figura, a més, la regeneració institucional des de la premissa de "la competitivitat i l'excel·lència". D'altra banda, després de recordar José María Martín Carpena, assassinat per ETA a Màlaga fa 11 anys, féu una sola al·lusió a la lluita contra l'organització terrorista, quan recalcà que perseguirà el final del terrorisme i la preservació d'"un relat que no permeti falses equidistàncies".

Previsió de creixement

Els 13 presidents autonòmics del PP han pactat amb Rajoy demanar una reunió urgent del Consell de Política Fiscal i Financera. L'objectiu principal és reclamar a la vicepresidenta econòmica del Govern, Elena Salgado, que fixi una previsió de creixement per a l'any 2012, segons fonts populars.

Aquesta fou la decisió que sorgí de la reunió d'urgència de divendres a la nit que convocà Rajoy, a petició dels seus presidents autonòmics, amb l'objectiu d'abordar la crisi econòmica i les conseqüències de la decisió del Govern de no presentar un projecte de Pressuposts Generals de l'Estat ni un decret de pròrroga dels actuals comptes públiques.

Els populars argumenten que aquesta situació ha deixat les CA sense una referència de les variables macroeconòmiques per a l'any que ve i, per tant, sense una pauta amb la qual poder realitzar els pressupostos generals de les seves respectives regions per a l'any 2012.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Escaramouche, fa mes de 9 anys

Ni ara ni mai.

Valoració:4menosmas
Per Escaramouche, fa mes de 9 anys

Amb mi que no hi compti.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris