lluvia ligera
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

Rubalcaba proposa que les televisions emetin la programació infantil en anglès

Per altre costat, el candidat del PSOE a la Presidència del Govern ha admès que no és de rebut que els autònoms hagin de pagar l'IVA si l'Estat els deu diners

127378

Rubalcaba, al Cercle de Belles Arts de Madrid.

Javier Liz

El candidat del PSOE a la Presidència del Govern, Alfredo Pérez Rubalcaba, vol que les cadenes de televisió emetin en anglès, com a primera opció, la seva programació infantil, per ajudar l'aprenentatge d'aquesta llengua a la que considera "la primera eina professional". Durant un encontre amb emprenedors en el Cercle de Belles Arts de Madrid, Rubalcaba ha avançat que si guanya les eleccions del 20 de novembre realitzarà formalment aquesta petició a totes les televisions i ha recordat que en països del nostre entorn com Portugal es parla anglès precisament per mesures com a aquesta.

En l'actualitat, ja es poden veure en anglès programes infantils amb subtítols. La idea del candidat, que no ha donat més detalls sobre això, és que la primera opció sigui sempre l'emissió en versió original, amb subtítols. L'aspirant del PSOE a La Moncloa ha llançat aquesta proposta en resposta a un dels intervenientes en el debat que li ha preguntat directament si ell parla anglès. Rubalcaba, ha respost que a més d'anglès, també parla francès i fins i tot una mica d'alemany.

Autònoms

El candidat del PSOE a la Presidència del Govern, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha admès aquest divendres que no és de rebut que els autònoms hagin de pagar l'IVA a l'Estat si l'Estat els deu diners per factures impagades i ha avançat que el seu equip està considerant aquest tema per donar-lo cabuda en el seu programa electoral. Rubalcaba ha realitzat aquesta confessió durant una xerrada amb emprenedors organitzada pel partit en el Cercle de Bellas de les Arts de Madrid, que s'ha prolongat durant més de dues hores i mitjana en la qual ha escoltat les propostes i peticions de representants de pimes i autònoms.

Alguns dels intervinents han aprofitat per queixar-se que, amb la crisi, els seus deutors cada vegada els paguen més tard i algun ha arribat a reclamar que, com proposa el PP, se'ls eximeixi de pagar l'IVA fins que no cobrin les seves factures. En aquest context, Rubalcaba ha assegurat que en aquest tema l'Estat només pot respondre de la part que li toca, és a dir, si ell és el deutor, però que no pot responsabilitzar-se dels impagaments d'altres administracions com els ajuntaments. No obstant això, sí que ha reconegut que no tenen molt sentit que l'Estat reclami el pagament de l'IVA a una persona la que deu diners.

L'Impost de Societats

Davant de les peticions perquè, si arriba al Govern, promogui una reducció de l'impost de societats, ha deixat clar que no està en els seus plans baixar-lo, però sí que revisar les deduccions que s'apliquen al mateix i redistribuir-les perquè les pimes puguin beneficiar-se'n. A més Rubalcaba, que ha estat acompanyat de la ministra de Ciència, Cristina Garmendia, ha defensat la creació d'una Agència Financera de l'Estat que agrupi l'Institut de Crèdit Oficial (ICO), l'Institut de Comerç Exterior (ICEX) i el Centre per al Desenvolupament Tecnològic i Industrial (CDTI).

La seva idea és que aquesta nova agència actuï com una espècie de 'holding' per "coordinar, concentrar i simplificar" l'activitat financera de l'Estat (concessió d'ajuts i subvencions) que ara es reparteix entre diversos ministeris.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per astorat, fa mes de 9 anys

Si hi ha espanyols que ja tenen problemes per parlar bé la seva llengua materna, l'espanyol, ara imaginau-vos amb l'anglès...

Valoració:-1menosmas
Per unitat de cures intensives, fa mes de 9 anys

Els psociatEs quan no saben què han de dir, que és sovint, n'amollen una d'aquestes.

Valoració:5menosmas
Per Black&Decker, fa mes de 9 anys

Pero si puc imaginar un xiripitiflautico amb cara de Rubaljoy!!

Valoració:2menosmas
Per Black&Decker, fa mes de 9 anys

No puc imaginar els xiripitiflauticos en anglès!!

Valoració:-6menosmas
Per Salvem Mallorca!, fa mes de 9 anys

Si vols en dual català anglès!

Valoració:6menosmas
Per Nit, fa mes de 9 anys

D'acord, tots els programes infantils que ara s'emeten en espanyol que emetin en anglès -i per mi que ho facin amb tota la programació espanyola-! Però que no en toquin ni un català, que és una de les poques eines d'immersió lingüística que tenim.

Valoració:16menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris