algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Blanco sol·licita la declaració de Dorribo

José Blanco, ministre de Foment, inicià ahir accions penals per les informacions que el relacionen amb el cas Campió. El ministre sol·licità al Jutjat d'Instrucció 3 de Lugo la declaració de l'empresari Jorge Dorribo, per querellar-se contra ell. Dorribo hauria assegurat davant el jutge que lliurà 400.000 euros al ministre en concepte de comissions. Segons informa el Ministeri de Foment en un comunicat, Blanco efectua aquesta petició a fi d'acreditar que ha estat Dorribo, i no una altra font, que "s'ha inventat les coses que publica la premsa, com també per adjuntar l'esmentat testimoni a la seva querella, com és preceptiu". En l'escrit, presentat ahir davant el jutjat, Blanco sol·licita testimoni de la declaració suposadament prestada per l'empresari imputat. El ministre explica l'"absoluta fal·làcia" del que ha publicat la premsa i el seu "contingut calumniós".

Així, i segons la nota del Ministeri de Foment, Blanco afirma en l'escrit que "no va rebre ni va cobrar res" de Dorribo, "ni directament ni indirectament, ni en metàl·lic ni en transferència, ni en els seus comptes ni a través de persones intermediàries". No "va suggerir ni a aquest imputat ni a cap altra persona que contractàs Proitec o Electricidad Espiñeira y Bran, empreses amb les quals ni té ni ha tingut cap relació mercantil ni de cap naturalesa", prossegueix.

El ministre afegeix en el document que "mai no va rebre ni un euro dels diners que aquestes empreses o els seus gestors haurien rebut suposadament de l'imputat" i que "no va realitzar mai gestions a favor de Jorge Dorribo, ni davant d'Hisenda, ni davant del Ministeri de Sanitat, ni davant del Banc Europeu d'Inversions, ni davant de la Xunta de Galícia, ni davant de ningú". Blanco exposa que, encara que la causa estigui declarada secreta, no causaria "cap perjudici" aixecar-ne parcialment el secret sumarial, almenys per al lliurament del testimoni de la declaració realitzada per l'empresari de Lugo, quan "el seu suposat contingut hauria estat tan àmpliament divulgat" en els mitjans de comunicació.

La defensa de Blanco recalca en l'escrit presentat que "resultaria paradoxal i causaria una notable indefensió a l'afectat, mentre es propaguen greus calúmnies" contra Blanco. Amb tot, el Govern féu pinya entorn de Blanco. Francisco Caamaño, ministre de Justícia, assegurà que les declaracions de l'empresari "no són fonamentades" i "així s'acreditarà". Ramón Jáuregui, ministre de la Presidència, assenyalà que les acusacions són "una campanya de difamació" i "joc brut per atacar el PSOE".

Privatització d'AENA

José Luis Ayllón, secretari general del grup popular al Congrés, reclamà la compareixença del ministre a la Diputació Permanent del Congrés perquè s'expliqui per les acusacions. També reclamà la "paralització" immediata del procés de privatització d'AENA fins que no s'aclareixi la qüestió. Des del PP de Galícia s'exigí a Blanco que "no ataqui el Govern gallec per desviar la mirada d'aquest assumpte".

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris