nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
14°

Rubalcaba avisa el PSOE: “No em deixaré guanyar”

El candidat socialista esperona els militants del partit perquè no tirin la tovallola davant els pronòstics del 20-N i promet un gran pacte de l'ocupació amb tots els agents socials

30978

Rubalcaba, durant l'acte de clausura del consell politic del deu partit.

Kiko Huesca

Alfredo Pérez Rubalcaba, candidat del PSOE a la presidència del Govern, demanà ahir als socialistes que no es resignin davant les enquestes que pronostiquen la seva derrota en les eleccions del 20-N i els llançà un missatge taxatiu: "Jo no em deixaré guanyar ni vosaltres us deixareu guanyar". Protegit pel cap de l'Executiu, José Luis Rodríguez Zapatero, i per l'expresident Felipe González, Rubalcaba clausurà la conferència política del seu partit, en la qual oferí un gran pacte per l'ocupació, tema del qual ha fet "una qüestió nacional", i la promesa de no tocar les pensions. "No cerc ni resignació, ni nostàlgia, ni malenconia", deixà clar el candidat socialista davant la "transcendent" cita amb les urnes, i després apuntà: "Aquesta és la nostra batalla, la d'avui i la del 20 de novembre, i l'hem de combatre confiant en els ciutadans".

La seva anàlisi de la cruïlla actual en la qual viu l'Estat espanyol, Europa i el món en general és que la crisi es pot superar avançant "cap a un món millor, més just, més democràtic, més solidari", que són, segons recalcà, els valors que sempre han defensat els socialistes. Convençut que la sortida de la crisi ha de ser europeista, socialdemòcrata i modernitzadora, Rubalcaba exigí als companys que surtin, durant aquesta campanya, a treure "la careta" al PP i a deixar-lo sense arguments quan diu que la sanitat i l'educació pública no es poden finançar. Enfront d'un PSOE "amb idees, propostes i comptes clars", contraposà l'absència de projecte per part del PP i del seu líder, Mariano Rajoy.

Durant els 53 minuts d'intervenció, Rubalcaba posà l'accent en "la causa nacional" que és l'ocupació i es va comprometre a promoure un gran pacte amb els agents socials, comunitats i partits, mentre que oferí plans específics de treball per a cada sector i prometé aplicar la reforma laboral fins a veure si dóna resultats.
Així mateix, defensà el "codi genètic" del PSOE i assegurà que aquesta formació ha estat "la de les grans transformacions i canvis a Espanya". Segons el seu parer, malgrat que hi ha gent que ho passa molt malament amb la crisi, l'Estat l'està resistint "sense sofrir una autèntica fractura social", gràcies al "matalàs" de les prestacions per desocupació i la garantia dels serveis públics.

Massa estalvi

El candidat del PSOE no s'oblidà, en el discurs, de parlar del dèficit i ho féu per alertar del risc que Espanya s'estigui "passant en la dosi d'estalvi" i això pugui retallar les seves possibilitats de creixement i creació d'ocupació. Amb "dubtes raonables" sobre si els plans d'estalvi són excessius, Rubalcaba es mostrà partidari de "mesurar els ritmes" amb l'austeritat, sense abaixar la guàrdia en la lluita contra el dèficit o abdicar del compromís de consolidació fiscal. De la conferència política ha sortit una ponència marc, que servirà de base al programa electoral, que proposa apujar els impostos del tabac i de l'alcohol per garantir el sosteniment del sistema públic de salut. Per Rubalcaba, la sanitat és "intocable" i, darrere dels qui diuen que no es pot finançar, "s'hi amaga el copagament i la privatització".

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris