lluvia ligera
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

...i Rajoy anuncia avantatges fiscals per a autònoms

El president del PP assegura que, si guanya les eleccions, concedirà una ajuda de 3.000 € als treballadors per compte propi contractats per primera vegada

Mariano Rajoy, president del PP, anuncià ahir un paquet de mesures per ajudar econòmicament amb 3.000 euros als autònoms que contractin per primera vegada i per incentivar fiscalment petits empresaris i inversors privats que apostin per noves idees.
Rodejat de representants de les petites i mitjanes empreses al fòrum que, per a elles, ha organitzat el PP a València, Rajoy llançà una sèrie de mesures que posarà en marxa si és elegit president del Govern a partir del pròxim 20 de novembre. Mesures que s'encaminen a l'objectiu primordial de la seva gestió, la creació de llocs de treball, i al compromís de deixar el dèficit en el 4,4% el 2012, un horitzó que, pel líder del PP, no té cap tipus d'alternativa si es vol aplanar la recuperació.

Rajoy no parlà d'apujar impostos com féu el candidat socialista, Alfredo Pérez Rubalcaba, sinó d'abaixar-los, especialment als empresaris petits i mitjans i als inversors, ja que d'ells, assegurà , en dependrà la recuperació. Encara que existeixen algunes iniciatives similars, com la xarxa social Tuenti, que Rajoy cità com "a exemple d'empresa que en època de crisi continua creixent", el PP vol generalitzar els anomenats business angels i els fons de capital llavor. L'objectiu consisteix, en el primer cas, a animar particulars privats perquè inverteixin els seus diners en innovadores idees empresarials, gràcies a l'orquestració d'avantatges fiscals.

Amb la segona idea, Rajoy pretén afavorir que es costegi, sense pagar alts preus, l'arrencada dels nous projectes empresarials. Ell mateix recordà un exemple reeixit per il·lustrar la idoneïtat d'aquest camí: Google. Més rebaixes fiscals: si guanya les eleccions, Rajoy deixarà en el 20% l'impost de societats que hagin de pagar les pime que facturin menys de cinc milions, i en el 25% el de les pime que no superin els 12 milions. Amb el PP al Govern, hi haurà una exempció en l'impost de societats per a aquells empresaris que vulguin modernitzar els seus actius, com la maquinària. Aquesta mesura l'ha explicat Rajoy de manera il·lustrativa: "És un contrasentit que l'empresari que vulgui renovar la seva empresa hagi de pagar impostos per la maquinària anterior".

Reactivació

Rajoy posà èmfasi en la necessitat d'ajudar les pime i els autònoms, i en aquest context s'emmarca una de les mesures principals: concedir una ajuda de 3.000 € a autònoms que contractin per primera pic una persona. El propòsit del paquet de mesures el resumí Rajoy amb aquestes paraules: "Si cada pime i autònom contractàs una sola persona, Espanya faria un gran salt endavant". Perquè aquestes mesures "arribin a port i quallin", cal crear un context adequat. Pel líder del PP, això consisteix "a acabar amb els índexs de morositat de l'Administració o a establir una llei d'unitat de mercat".

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris