cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
21°

La multitud es banya pel papa

El bisbe de Roma denuncia, sota un fort xàfec a l'aeròdrom de Cuatro Vientos, que el relativisme menysprea la recerca de la veritat. A la catredral de l'Almudena apel·la al celibat sacerdotal davant 5.000 seminaristes

Un gran xàfec culminà la jornada del papa d'ahir vespre al madrileny aeròdrom de Cuatro Vientos, on centenars de milers de joves s'arreplegaren per assistir a la vigília d'oració. Aquest fou l'acte més multitudinari dels que ha presidit Benet XVI d'ençà que dijous arribà a Madrid. Hi denuncià el relativisme que menysprea la recerca de la veritat i va exhortar els al·lots a no tenir por ni del món, ni del futur ni de les seves debilitats.

El pontífex reiterà una vegada més la indissolubilitat del matrimoni i precisà que l'únic és entre un home i una dona. En aquest sentit, el cap del Vaticà destacà que el matrimoni és un projecte d'amor que es caracteritza per un lliurament total de la persona i que, per això, reconèixer la bellesa i la bondat del matrimoni significa ser conscients "que només un àmbit de fidelitat i indissolubilitat, com també una obertura al do diví de la vida, és l'adequat a la grandesa i dignitat de l'amor matrimonial".

El bisbe de Roma va haver d'interrompre el discurs en el segon paràgraf a causa de la forta tempesta que caigué sobre la base aèria. Quan escampà, mitja hora més tard, continuà amb la lectura del text, però només la part de les salutacions en diferent idiomes. El portaveu de la Ciutat del Vaticà, Federico Lombardi, va dir que es donava per llegit tot el text, alhora que va indicar que el papa havia mostrat "admiració" pels joves espanyols, que, mentre plovia i hi feia un fort vendaval, no varen deixar d'animar el pontífex i de cantar.

En la part que no va llegir, Benet XVI afirmava que la fe no s'oposa als ideals més alts, "al contrari, els exalta i els perfecciona". Així mateix, va convidar els joves a no conformar-se "amb menys que la veritat i l'amor, no us conformeu amb menys que Crist". El bisbe de Roma va assegurar que l'atenció desinteressada als malalts i postergats sempre serà un testimoni humil i callat del rostre compassiu de Déu.

Celibat sacerdotal

D'altra banda, en el que va ser l'acte central del matí davant uns 5.000 seminaristes en una homilia a la catedral de l'Almudena, el papa apel·là al celibat sacerdotal i demanà als seminaristes que no es deixin intimidar per "un entorn en el qual es pretén excloure Déu i en el qual el poder, el tenir i el plaure" solen ser, segons el sant pare, els criteris que regeixen l'existència.

El papa els instà també a fer front al repte sacerdotal "sense complexos ni mediocritat" i a no témer que "els menyspreïn". Posteriorment, ja a l'horabaixa, el papa va tenir també temps per als malats i discapacitats en una visita que féu a la Fundació Institut San José. Benet XVI afronta avui la seva darrera jornada amb la concelebració durant el matí d'una missa que tindrà lloc a Cuatro Vientos, acompanyat de milers de bisbes, capellans i pelegrins. A les 19 hores, posarà fi a l'estada i partirà cap a Roma.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris