nubes dispersas
  • Màx: 21°
  • Mín: 17°
14°

El Govern debat amb Bertone la simbologia del Valle de los Caídos

L'Executiu rep “màxima receptivitat” perquè l'actual imatge que té superi la de representar un sol bàndol

La Santa Seu havia assegurat que la trobada entre el cardenal Tarcisio Bertone, secretari d'Estat de la Ciutat del Vaticà, i Ramón Jáuregui, responsable de Presidència, seria una xerrada de "cortesia" en la qual no es tractarien "temes polítics i diplomàtics". I és que la Jornada Mundial de la Joventut (JMJ) té una "motivació pastoral", segons apuntava el portaveu de la Santa Seu, Federico Lombardi.

Tanmateix, fonts del Ministeri van afirmar després que el dirigent espanyol hagués exposat a l'italià la proposta de l'Executiu de transformar el Valle de los Caídos en un lloc de memòria reconciliada, "que superi la imatge d'un sol bàndol que fins ara té". En la resposta del seu interlocutor, hi va haver "enorme comprensió" i "màxima receptivitat". Segons fonts del Ministeri de Presidència, el socialista va transmetre el cardenal que aquesta iniciativa requereix l'esforç de tots.

A la cita també van assistir Trinidad Jiménez, ministra d'Exteriors i Cooperació; María Jesús Figa, ambaixadora d'Espanya davant de la Santa Seu; Monsenyor Renzo Fratini, nunci del papa a Espanya; i monsenyor Giovanni Angelo Becciu, substitut per als assumptes generals de la Ciutat del Vaticà.

Conflicte basc

Bertone es va interessar pel camí del País Basc cap a la pau i Jáuregui li va recomanar que iniciàs un "diàleg directe" amb el bisbe de Lleida i les autoritats catalanes per intervenir en el conflicte dels Béns de la Franja. Un tribunal vaticà va dictaminar que han de ser tornats a Barbastre. Les fonts van apuntar que l'ambient va ser d'"enteniment, cordialitat i col·laboració".

Els congregats també van abordar temes internacionals, com el suport al reconeixement d'un estat palestí o els esdeveniments del nord d'Àfrica. Tots van coincidir quan expressaren la seva "expectació" davant del necessari canvi libi

També van parlar del "fructífer" any per al procés d'excarceració de presos cubans polítics. De moment, ja n'hi ha 116 a l'Estat espanyol i, amb les seves famílies, arriben gairebé al miler.

Temps per parlar de futbol

En un pla més distès, el cardenal va lloar el futbol espanyol, que va qualificar de "molt bonic". Segons sembla, Bertone podria haver arribat a veure en algun reportatge part del darrer enfrontament entre el Reial Madrid i el Barcelona, concretament en la final de la Supercopa d'Espanya.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris