nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
24°

Stop: Espanya podrà limitar l'entrada de romanesos fins al 2013

La Comissió permetrà que Espanya pugui aplicar fins al 31 de desembre de 2012 les restriccions esmentades

127256

Dues romaneses, al poblat de Can'Angelí, a Palma.

C. CASTRO

La Comissió Europea permetrà que Espanya restringeixi l'entrada de treballadors romanesos fins a final de 2012, després de tenir en compte la "situació dramàtica" que travessa el mercat laboral espanyol.

Així, l'Executiu comunitari dóna llum verda a la petició realitzada pel Govern espanyol el 28 de juliol passat, en la qual detallava les restriccions temporals que pensava aplicar als treballadors d'origen romanès.

La Comissió permetrà que Espanya pugui aplicar fins al 31 de desembre de 2012 les restriccions esmentades, consistents a tornar a requerir permisos de treball als ciutadans romanesos que vulguin venir a fer feina a l'Estat.

Difícil situació econòmica

Brussel·les ha tingut en compte la difícil situació econòmica que travessa Espanya, amb una caiguda del PIB entre 2008 i 2010 que ha provocat la major taxa de desocupació de la UE, del 21% el juny, segons dades d'Eurostat.

Segons la CE, "la contínua arribada de romanesos a Espanya i el seu alt nivell d'atur han tingut impacte en la capacitat d'absorbir nous fluxos de treballadors".

Els romanesos pateixen especialment el problema de la desocupació, amb una taxa d'atur del 30%, assenyala la Comissió, que també subratlla que durant el primer trimestre de l'any hi havia a l'Estat 191.400 romanesos a l'atur, la qual cosa va suposar el segon major grup d'aturats darrere el dels espanyols.

Malgrat la caiguda durant els darrers anys del nombre de romanesos que treballen a Espanya, l'arribada d'immigrants "continua a nivells elevats", afegeix la CE. La xifra de romanesos residents a l'Estat espanyol era de 823.000 el gener de 2010, davant els 388.000 del mateix mes de 2006, segons dades de la Comissió. La noves restriccions s'aplicaran a tots els sectors econòmics i a totes les comunitats, encara que no afectarà els ciutadans romanesos que treballen ara a Espanya.

Clàusula de salvaguarda

Aquest és el primer cas en el qual un estat fa ús de la "clàusula de salvaguarda", que permet derogacions temporals de la lliure circulació de persones quan un estat membre ha obert completament el seu mercat laboral a tots els treballadors europeus, com va fer Espanya el 2009. Fins ara, cap indret de la UE no ha manifestat objeccions contra aquesta mesura, segons fonts comunitàries.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per joan de sa montanya, fa mes de 9 anys

A bones hores...Ara s'ase ja es mort de rialles!!

Valoració:1menosmas
Per Margalideta, fa mes de 9 anys

I que farem amb els magrebíns?,

Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris