cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 24°
22°

CiU acusa el PSOE “d'arruïnar” l'Estat

Duran i Lleida, candidat convergent a les generals, considera que el PP “hi traurà majoria absoluta” i que ells no es veuen en el Govern

Josep Antoni Duran i Lleida, cap de llista de CiU en les eleccions generals, considerà ahir que el PP tindrà majoria absoluta el 20 de novembre i acusà el PSOE d'"arruïnar" l'Estat. En la primera jornada de preparació del programa electoral de CiU que té lloc a Begur (Girona), el polític català indicà que, segons el seu parer, "el Partit Popular aconseguirà la majoria absoluta", cosa que impossibilitaria a CiU participar en el futur Govern espanyol.

"No ens hi veiem: aquesta no és la nostra preocupació", afirmà, abans de matisar-hi que "el que interessa en aquests moments és el pacte fiscal" i que "entrar en el Govern o no vindrà després". Segons Duran, la seva formació "és una garantia per sortir de la crisi, com la tercera via i com l'autèntica resposta a una manera diferent de fer política". "Davant la greu situació de recessió i el sofriment dels ciutadans, els dos grans partits de l'Estat, el PSOE i el PP, són incapaços de posar-se d'acord i fins i tot discuteixen en un tema tan bàsica com és el terrorisme, que hauria de ser una qüestió d'Estat," argumentà.

A continuació, desgranà els tres eixos centrals del que serà el programa electoral del partit i que estarà basat, segons declarà, en la reactivació econòmica i la generació d'ocupació, la joventut i el futur i, finalment, la cohesió social. Inclourà propostes com "la lluita contra la pobresa, l'exclusió i la discriminació". El dirigent de Convergència i Unió hi afegí que tindrà encara un quart element, que serà el fil conductor de la campanya i consistirà en la "qualitat democràtica", cosa que permetrà "escoltar la gent i acostar-nos-hi". Segons ell, la seva formació insistirà en la idea que les grans qüestions siguin negociades en "pactes d'Estat".

Adhesiu CAT al cotxe

D'altra banda, Duran explicà que porta el distintiu CAT al cotxe, encara que no el du adherit a la matrícula, i destacà "que no té cap problema a revelar-ho". El candidat convergent va reconèixer que és la Generalitat qui "ha de decidir" sobre el tema de les matrícules, en relació amb la proposta d'incloure-hi el CAT com a "element complementari i voluntari".

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris