cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
23°

Rajoy advoca per transferir a les comunitats autònomes part del que reclamen a l'Estat

El líder del Partit Popular és partidari que el Govern els faci arribar els doblers per complir els objectius de dèficit

54226

Mariano Rajoy, lider del PP, es vol envoltar "dels millors" per governar.

PAUL HANNA - REUTERS - X00122

Mariano Rajoy, president del PP, es mostrà ahir partidari que el Govern transfereixi si més no una part dels doblers que reclamen les comunitats autònomes (CA), a fi que puguin materialitzar els objectius de dèficit fixats per a enguany. En una entrevista a Europa Press, el líder conservador es comprometé a respectar les propostes que formularen les regions governades pel PP en el darrer Consell de Política Fiscal i Financera, entre les quals s'inclou un ajornament de deu anys en la devolució de les liquidacions negatives corresponents a 2008 i 2009.
El dirigent popular contestà així quan li demanaren si contribuiria al compliment de l'objectiu de dèficit el fet que s'anticipassin els fons que reclama Catalunya, 1.400 milions d'euros, relatius al finançament pendent del nou model; i també els 400 que sol·licita Castella-la Manxa, procedents del Fons de convergència. "Sens dubte, facilitaria molt les coses", assegurà Rajoy. Per ell, "també hi ajudaria d'allò més arribar a una entesa per veure si almanco es pot transferir una part" del fons.

En aquest sentit, argumentà que "estam en una situació molt difícil" i que això requereix un "esforç conjunt de totes les administracions que ha de liderar el govern". "Totes les accions que s'emprenen i que són fruit d'un acord produeixen finalment resultats molt millors", sentencià. "En aquest moment, el que volem és que es compleixi amb el deute", exclamà. Per altra banda, el candidat a la presidència de l'Executiu avançà que, si guanya les eleccions generals del 30-N, s'envoltarà de les persones "més competents" per afrontar la conjuntura actual, incloent-hi independents i gent que tingui experiència de govern anterior". Quant al possible resultat electoral, i segons una enquesta publicada pel diari ABC, l'aspirant conservador guanyaria amb el 47,6% dels vots, enfront del 35% que n'obtindria el PSOE.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris