cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 20°
20°

Bono vol un Govern d'unitat entre PSOE i PP

El president del Congrés advoca per un Executiu “patriòtic” amb els dos principals partits espanyols

54206

José Bono.

Efe

José Bono, president del Congrés, assegurà ahir que seria "patriòtic" que el PP i el PSOE s'entenguessin i governassin junts ara que és necessari que "els mercats percebin que estan junts i units davant la crisi". Així ho assegurà en una entrevista a Onda Zero, on afirmà, a més, que ell és partidari que en aquests moments se sumin esforços. Bono s'erigí com a defensor d'un gran acord entre els partits polítics i, encara que va reconèixer que hi ha "nervis electorals", va sostenir que "en aquests moments hi ha necessitats molt més importants". "Aquells que hi són només per la llaminadura electoral pagaran peatge, siguin del PSOE o del PP", insistí.

Segons el seu parer, per frenar la inestabilitat de l'economia espanyola no és "significativa" la data de les eleccions generals, sinó que seria beneficiós que els partits es mostrassin units i els mercats veiessin Espanya "com un només home o una sola dona". "Som partidari que s'entenguin PSOE i PP i no em fa vergonya dir-lo encara que siguem a prop d'eleccions -hi afegí-. A Alemanya es van entendre dreta i esquerra i no estaven tan malament com hi ha a Espanya. És patriòtic entendre's i jo som partidari fins i tot que es governi junts quan és possible. Potser no seria bo per a PSOE o PP, però seria bo per a Espanya i els espanyols s'ho mereixen".

El president del Congrés va reconèixer que realitza aquesta petició des de fa temps i no té "molta audiència", però encara així insistí que "Espanya és més important que PSOE i PP" i va reconèixer que, per a ell, és necessari "ser amb el país abans que amb el partit".

En aquest punt, va explicar que va veure "positiu" que el president Rodríguez Zapatero, anunciàs el calendari electoral per frenar les especulacions i llevà importància al fet que els comicis es duguin a terme el novembre o s'avancin a octubre com demanen els populars.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris