cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
25°

Els indignats volen tornar a recuperar l'accés a Sol

Un centenar de simpatitzants del moviment 15-M intenten accedir sense èxit a la plaça i tallen la Gran Via

Un centenar d'"indignats" mantení ahir en escac les forces de seguretat i col·lapsà la Puerta del Sol amb tancaments de metro inclosos, per evitar que hi acampassin novament els joves, que van passar el dia intentant entrar a la plaça i tallant el trànsit a la Gran Via. El moviment de protesta 15-M va reprendre ahir les accions de carrer amb diversos intents infructuosos per reprendre la plaça del "quilòmetre zero", que, per tercer dia consecutiu, restava sota custòdia policial.

Davant les crítiques dels comerciants, els turistes i la resta de ciutadans que no podien visitar l'àrea ni creuar-la, els manifestants varen llegir reiterades vegades l'article 139 de la Constitució, que determina que cap autoritat no podrà impedir la lliure circulació de les persones. Com a conseqüència de les marxes, l'estació de metro de Sol va haver de tancar les portes durant hores, com les botigues de la zona, i tot això per un grup que no arribava al centenar de persones. A la Gran Via, des d'on els "indignats" es varen desplaçar a la plaça d'Espanya per debatre, en assemblea, les noves estratègies, van protagonitzar algunes topades amb els conductors, als quals impedien circular.

Nombroses furgonetes antiavalots i els agents que mantenien tallats els accessos a la cèntrica plaça, dempeus i sota un sol de justícia, varen escoltar amb semblant seriós les crítiques dels qui protestaven. La jornada va concloure amb una manifestació més nombrosa al voltant de la plaça, d'unes tres-centes persones, que van començar les protestes al carrer de Carretas amb càntics com "Fa falta una vaga general". D'altra banda, el Cos Nacional de Policia arrestà tres persones per les mobilitzacions de dimecres a la nit. Amb tot. El Sindicat Unificat de Policia (SUP) demanà al Govern que no iniciï una "disputa" amb el moviment 15-M ni converteixi Sol en un "símbol" dels "indignats", i ha apostat pel "terme mitjà" de deixar lliure l'accés a la plaça, sense consentir que s'hi instal·lin tendes de campanya.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris