algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
22°

Barreda deixa 1.742 milions en factures impagades a Cospedal

El deute puja mil milions més del que estimà Barreda. Aquest admet la nova suma, però justifica que s'han acumulat en els dos mesos de transició política

126858

La presidenta de Castella-la Manxa, Maria Dolores de Cospedal.

Ismael Herrero

El Govern de Castella-la Manxa, presidit per Maria Dolores de Cospedal, ha assegurat que l'anterior executiu autonòmic, dirigit per José María Barreda, ha deixat un deute de 1.742 milions d'euros en factures. Així ho afirmava ahir el portaveu de la Junta, Leandro Esteban, després del Consell de Govern. A més, recalcà que aquestes dades es basen en un informe de la Intervenció General de la Junta. Segons explicà, aquest document s'ha elaborat demanant les dades dels funcionaris del Govern autonòmic que tenien responsabilitats en matèria de control de la despesa i d'execució pressupostària i que han aportat a la Intervenció.

Així, indicà, es posen damunt la taula les dades "oficials" i "reals" de l'economia de Castella-la Manxa fins dia 30 de juny de 2011, que ha de pagar 1.742 milions d'€ en factures, la qual cosa implica mil milions més del que estimà el Govern de Barreda. Així les coses, Esteban assenyalà que la reunió que Cospedal ha demanat amb la ministra d'Economia, Elena Salgado, per parlar sobre el dèficit de la Comunitat Autònoma, cobra "especial rellevància i urgència" d'acord amb les noves dades aportades pel Govern regional. A més, afirmà que serà en aquesta reunió amb Salgado on s'aportarà la dada definitiva del dèficit que la presidenta de l'Executiu de Castella-la Manxa xifrava dilluns en més del 4%.

L'acumulació de factures

Després de conèixer-se la xifra sobre la suma econòmica d'impagaments de factures, l'expresident de Castella-la Manxa José María Barreda la va admetre. No obstant això, justificà que en dos mesos i mig s'han pogut acumular les factures "en un moment de transició política" per "la preocupació dels proveïdors i dels centres de gestió".
Barreda assegurà que ell sempre va dir la veritat i que fins dia 30 abril el seu Govern tenia 700 milions d'euros pendents de pagar.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris