algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
17°

Bildu recolza la demanda d'ETA de negociar i manté el compromís per l'autodeterminació

La coalició abertzale Bildu ha emès aquest dimecres un comunicat en el qual analitza l'últim pronunciament d'ETA recolzant la seva demanda de diàleg i negociació i manifesta el seu compromís per continuar treballant per la "consecució" de l'autodeterminació i la independència.

En una nota de premsa, Bildu ha assenyalat que, com signants de l'Acord de Gernika, consideren una "prioritat que totes les parts aprofundeixin en el procés obert i que té un suport majoritari de la ciutadania". En aquest sentit, ha assegurat que, en la mateixa línia, que l'Acord de Gernika, també s'ha manifestat el Grup Internacional de Contacte en el qual treballa Brian Currin, "que ha instat les parts en conflicte a què donin mostres de la seva actitud favorable a una resolució dialogada, negociada i multilateral".

Al seu judici, la "ratificació" de l'alt al foc per part d'ETA respon a les peticions tant de l'Acord de Gernika com del GIC de Currin. En aquest sentit, ha instat al Govern central a "abandonar l'immobilisme" que l'ha caracteritzat "des de l'inici del procés de canvi polític a Euskal Herria per sumar-se a una petició que és majoritària entre la societat basca".

"Bildu treballa perquè es donin les condicions actuals en la recerca d'un escenari definitiu de pau justa, on tots els drets, tant individuals com col·lectius siguin reconeguts i els civils i polítics siguin respectats i garantits. Treballa igualment per un escenari democràtic que reculli el dret d'autodeterminació que faci possible i obri les portes a la consecució, si així ho decideixen els ciutadans bascos de forma pacifica i democràtica, de tots els projectes polítics, incloses les independències," ha agregat.

Precisament en el seu comunicat ETA defineix a la unió entre EA, Alternatiba i independents com un "nou instrument per a la consecució del canvi polític i social". A més reivindica "l'exemplar lluita de resistència mantinguda durant tants anys" i presumeix que amb Bildu s'ha guanyat "la batalla política i judicial de la il·legalització".

Per últim Bildu, ha recordat que els més de 300.000 vots atorgats per la ciutadania basca en les últimes eleccions responen, entre altres coses, "al compromís amb la pau i la resolució del conflicte polític". Per això, ha confirmat el seu compromís per continuar treballant en aquest camí i, "conscients que Euskal Herria és immersa en un important procés de canvi en el qual tots han d'estar a l'altura de les circumstàncies".

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris