algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 15°
15°

Blanco prefereix tenir la sanitat gratuïta que un quilòmetre més d'autovia

El ministre de Foment i portaveu del Govern, José Blanco, ha dit avui que el govern socialista prefereix que els ciutadans tinguin accés gratuït a la sanitat en comptes d'un quilòmetre més d'autovia.

Blanco, en el Congrés dels Diputats, ha acusat al PP, en resposta a una pregunta sobre l'aplicació d'una taxa (eurodistintiu) als transportistes per l'ús de les autovies, de voler el contrari, és a dir que els ciutadans paguin "per anar al metge per construir un nou quilòmetre d'autovia".

El titular de Foment ha recordat al PP que la decisió d'imposar aquesta taxa l'ha pres l'UE i ha recordat que gràcies a la intervenció de l'executiu espanyol "que ha rebut la felicitació del sector", la norma s'ha flexibilitzat.

Segons Blanco, és injust que un camioner francès no pagui per circular per les autovies espanyoles, mentre que un espanyol ha de pagar a França.

L'UE ha decidit imposar una taxa als camions de més de 3,5 Tones per l'ús de les autovies per pal·liar els desperfectes que causen, encara que els governs no estan obligats a reinvertir la recaptació per aquest concepte en la millora de les infraestructures.

Els transportistes espanyols mantenen una actitud absolutament contrària a la seva aplicació a Espanya, perquè tindrà un efecte immediat sobre la inflació i la competitivitat de les exportacions.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris