cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
19°

Cap prova revela si Camps rebé regals

Els perits asseguren que no han trobat cap indici en l'inici de la vista prèvia de l'anomenada causa dels vestits

El Tribunal Superior de Justicia del País Valencià (TSJPV) inicià ahir la vista prèvia de la que es coneix com la causa dels vestits. Dins aquest apartat es decidirà si el president de la Generalitat valenciana, Francisco Camps, és jutjat per un delicte de suborn impropi, per haver rebut suposadament regals de la trama Gürtel. A la vista prèvia estaven convocats tres perits: dos inspectors de l'Agència estatal de l'Administració Tributària i un censor jurat de comptes i economista. Els tres van mantenir que no hi ha proves documental que apuntin que empreses de la trama pagassin vestits al president de la Generalitat.

L'informe realitzat pels perits pretenia dictaminar sobre la correlació que existia entre els pagaments efectuats per Pablo Crespo, les empreses d'Orange Market SL, Disseny Asimètric SL, Servimadrid Integral SL i Good&Better SL a les entitats Milano Difusió i Castellana d'SA Immobles i Locals, a més de les concretes operacions de venda realitzades als establiments Milano i Forever Young. En la compareixença van fer referència a resguards i tiquets "manipulats". En aquest sentit, els perits relataren una sèrie de deficiències en la documentació analitzada. També van afirmar que dubtaven de la certesa de les factures emeses per les entitats Milano i Forever Young i van assenyalar que els pagaments eren genèrics i que no es poden identificar les persones que els van fer.
Després dels perits, arribà el torn a la resta de testimonis citats. Els dos primers a prestar declaració van ser dues persones relacionades amb la possible manipulació de fitxers informàtics referits a vendes de peces de vestir a Forever Young.

"No ha pagat ni una pesseta"

Seguidament, prestà declaració el sastre i exempleat de les botigues madrilenyes Milano i Forever Young, José Tomás, qui assegurà que Camps "no ha pagat ni una pesseta" de les peces de vestir que adquirí en aquest darrer establiment, un fet del que "ja ningú no dubta, ni tan sols el jutge". El sastre, que afirmà als mitjans de comunicació que ha interposat una denúncia a la Fiscalia Anticorrupció per demostrar "algunes irregularitats" relacionades amb el cas, expressà el desig que "d'una vegada se sàpiga la veritat de tot i que cada un pagui el preu que ha de pagar".

Finalment, van prestar declaració el conseller delegat d'Orange Market, Cándido Ferrer -considerat un dels presumptes 'capitosts' de la trama Gürtel-; i l'escorta i el xofer de Camps. Per part seva, el president valencià no volgué fer referència a la vista pel cas Gürtel i es limità a assenyalar que l'únic tema important del dia era "la gravíssima situació econòmica" d'Espanya. Segons fonts jurídiques, la decisió del jutge podria fer-se pública avui,o en els tres dies següents a la conclusió.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris