algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
19°

Zapatero eludeix parlar d'eleccions 'perquè la prioritat és la recuperació'

El president del Govern central, José Luis Rodríguez Zapatero, ha eludit avui parlar d'un eventual avenç electoral perquè, ha dit, la prioritat de l'Executiu és "mantenir l'estabilitat, guanyar la recuperació i crear ocupació", un objectiu "tan exigent" que el gabinet no ha de pensar en cap altra qüestió. Amb aquestes paraules Zapatero ha deixat sense aclarir el dubte sobre la data electoral a la roda de premsa en la que ha informat dels canvis efectuats en l'Executiu després de la sortida d'Alfredo Pérez Rubalcaba.

Canvis limitats que, ha apuntat, signifiquen "simplement" que el Govern "continua treballant a ple rendiment" i que ha de treballar "trepitjant l'accelerador" per fer front a la complicada situació econòmica i financera, objectiv avui "més raonable que mai" donada la inquietud que s'aprecia als mercats. "L'objectiu del Govern és treballar i complir els seus compromisos", ha reiterat abans de posar èmfasi en les tensions que viuen els mercats i en la "gran transcendència" que té els problemes de la zona euro.

Sí que ha volgut deixar clar que el Govern i el PSOE es mouen en dos plans diferents i que les propostes avançades pel candidat socialista a la Presidència del Govern, Alfredo Pérez Rubalcaba, s'emmarquen en el programa amb què es presentarà per a la pròxima legislatura. "El Govern governa, és una tasca urgent en aquest moment i seguirà fent-ho" en interès general, mentre que la tasca del partit és "formular el seu projecte polític de cara a les pròximes eleccions; són espais que hi ha nítidament marcats", ha recalcat.

Rubalcaba va avançar el dissabte que els bancs i caixes hauran de cedir part dels seus beneficis per a la creació d'ocupació i Zapatero ha recordat que es tracta d'una proposta que podria posar-se en marxa una vegada culminada la reestructuració i el sanejament del sistema financer. Cada legislatura, ha incidit, té el seu programa, per la qual cosa a cada Govern cal, demanar-li que reti comptes al final de la legislatura partint del programa amb què la va iniciar.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris