algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
11°

El batle de Salt advoca per fixar el nombre d'immigrants

Amb aquesta mesura, l'edil gironí de CiU vol corregir el rumb del seu municipi, que té un 45% de nouvinguts

El batle de Salt, Jaume Torramadé (CiU), advoca per facilitar la redistribució dels immigrants i per això apunta que es podria determinar "un percentatge màxim de nouvinguts" en els municipis que tinguessin situacions especials.
En el marc d'una entrevista amb Europa Press, exposà que el seu principal objectiu és corregir el rumb que segueix la seva ciutat, que té 31.000 habitants i un 45% de població immigrant, un percentatge que considera massa elevat, i oferir "un model de país" centrat en la societat catalana en què puguin fixar-se els immigrants nouvinguts.

"No vull posar un nombre màxim, però sí que cal tenir en compte la mitjana de país -a Espanya és del 16%- i, en els municipis que n'hi hagués molt per sobre d'això, establir uns sistemes, un règim especial amb l'objectiu de sortir d'aquest règim", aclarí el batle. Segons l'opinió de Torramadé, "deixar que la cosa evolucioni de manera natural no corregeix el desequilibri per si mateix", cal mirar cada situació i reconèixer que hi ha determinats municipis amb una "pressió excessiva".

Propostes

Amb la intenció de corregir aquesta circumstància, el batle deixà sobre la taula diferents propostes. En primer lloc, vol aconseguir que en el sector centre de Salt hi tornin a viure autòctons. Per a això proposa que des de l'oficina d'habitatge es posin mesures perquè els pisos que el Consistori pugui comprar per llogar-los o vendre'ls, els vengui a gent autòctona per "aconseguir restablir proporcions en les comunitats de veïns".

En segon lloc, el batle es demanà per què no s'obliga els municipis que construeixen grans polígons industrials a edificar habitatges de protecció oficial per a la gent que hi treballarà. "Hi ha municipis molt petits en nombre d'habitants però que són riquíssims i que no saben què és la paraula endeutament, i és que la gent que treballarà allà pertany a municipis com Salt", va dir. Això provoca que el municipi on resideixen hagi d'assumir tots els temes socials, de convivència o escolarització, que no van amb el municipi on treballen. Finalment, Torramadé vol recuperar una proposta que ja va realitzar fa anys, i és que a les escoles en les quals el percentatge d'al·lots amb necessitats educatives especials sigui molt elevat, siguin els centres educatius veïns els que acullin part d'aquests alumnes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris