algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 15°
20°

Rajoy clama justícia a través d'eleccions

El líder del PP respon a Rubalcaba anunciant els eixos del seu projecte reformista. Promet impulsar l'FP

El líder del PP, Mariano Rajoy, si bé és cert que evità referir-se a la proclamació d'Alfredo Pérez Rubalcaba com a candidat del PSOE al Govern, no desaprofità l'ocasió de demanar ahir al president, José Luis Rodríguez Zapatero, "un gest de grandesa i justícia" convocant eleccions. Així ho considerà, perquè entén que l'Executiu socialista és "un fre evident i notori per a la recuperació econòmica del país".

Rajoy s'expressà en aquests termes durant la clausura del Campus FAES a Navacerrada al costat de l'expresident del Govern José María Aznar. En aquest escenari, va assenyalar que "allò urgent" en aquests moments és que els espanyols puguin tornar a elegir, perquè s'ha perdut molt temps en un context de greu crisi econòmica.

D'altra part, i coincidint amb el mateix dia que Rubalcaba presentà el seu programa polític, el president del PP també desgranà els eixos del seu "gran projecte nacional", vertebrat en "sis pilars fonamentals": l'ocupació i el creixement econòmic, on emmarcà la llei d'emprenedors i les reformes estructurals; la reforma i la modernització del sector públic sota els principis d'austeritat, transparència i eficiència; l'enfortiment institucional i la regeneració política per tenir institucions "fiables, independents i previsibles"; la projecció exterior d'Espanya per recuperar "el seu prestigi"; la millora de l'educació; i la garantia de l'estat del benestar.

Dins aquest últim capítol, va voler "deixar ben clar" que el PP "no deixarà ningú a la cuneta". "No retallarem l'estat de benestar, sinó que el reformarem per fer-lo sostenible i el recuperarem per als ciutadans. Per a tots, per als grans, per als joves i fins i tot per als que encara no han nascut. Perquè el nostre projecte d'Espanya no s'exhaureix en el present, sinó que es concep pensant en el futur de la nació", ressaltà.

Contra l'atur juvenil, Rajoy avançà una de "la multitud de mesures" que el PP posarà en marxa si guanya les eleccions. El líder del PP indicà que el seu partit farà una formació professional "vinculada a l'empresa". Després d'assegurar que el PP no és "conformista" sinó "reformista", destacà les victòries obtingudes pel seu partit en els darrers comicis, que són "exemple que un nou temps polític ha començat". Al seu parer, tot això ha estat possible perquè han aconseguit el que els espanyols demanaven: "la centralitat política".

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris