algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

L'Eurocambra rebutja l'etiquetatge de productes només en català

El Parlament Europeu no admeté a tràmit una esmena dels eurodipuitats catalans, a excepció de Vidal-Quadras

126566

Etiquetar només en català tan sols és permés en productes tipics.

El Parlament Europeu no ha admès a tràmit una esmena per defensar l'etiquetatge només en català dels productes que es comercialitzen al Principat, presentada per tots els eurodiputats catalans amb l'excepció d'Aleix Vidal-Quadras (PP). Els parlamentaris Ramon Tremosa (CiU), Oriol Junqueras (ERC), Raül Romeva (ICV), Santiago Fisas (PPC) i Raimon Obiols i Maria Badia, ambdós del PSC, havien presentat la proposta dins la directiva europea sobre etiquetatge d'articles alimentaris, que es va votar en el ple de la Cambra.

Segons aquesta normativa continental, al propi territori, els estats membres on es comercialitzi un aliment podran estipular que se'n faciliti la designació en una o més llengües d'entre les oficials de la UE. Els dits diputats consideraven que aquesta menció final dels idiomes oficials podria ser usada pel Govern de Madrid per prohibir el català com a única llengua de l'etiquetatge i, per això, la volien suprimir.

Tanmateix, la normativa actual espanyola ja preveu l'obligatorietat d'usar el castellà en el cas d'articles distribuïts a l'Estat, llevat dels productes típics, que s'etiqueten en català o altres llengües autonòmiques. Els eurodiputats catalans asseguraren que ja suposaven que l'esmena no s'acceptaria, perquè el que arribava a la votació era un text ja pactat per les institucions de la Unió.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris