cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 17°
17°

Oliart deixa RTVE

La decisió arriba després de saber-se que s'ha adjudicat la cobertura d'un programa a TBS, empresa que té com a administrador únic el seu fill

126624

Albert Oliart, en una imatge d'arxiu, assumí la presidencia de RTVE per novembre de 2009.

JuanJo Martin

El president de la Corporació RTVE, Albert Oliart, comunicà ahir al Consell d'Administració de RTVE la decisió de dimitir com a president i assegurà que aquesta renúncia és amb "efecte immediat" i de manera "irrevocable". Oliart ja comunicà dimarts al Govern la intenció d'anar-se'n per "raons de salut" i envià una carta al titular de les Corts, José Bono, en la qual n'explicava els motius. Durant la reunió del Consell d'Administració, el màxim responsable de la Radiotelevisió Pública, declarà que les raons són "d'estricte caràcter personal" i responen a una resolució "madurada d'un temps ençà", segons informà el mateix ens. En la missiva al president del Congrés dels Diputats, institució de la qual depèn la corporació, el cap de RTVE assegura que la decisió és "irrevocable i efectiva a l'instant" i remarca que el seu objectiu al capdavant de l'entitat ha estat sempre "que fos plural, independent i de la màxima qualitat possible, dins una exigència contínua d'austeritat i estalvi, dirigida a informar i, així mateix, a entretenir tots els ciutadans."

Oliart hi indica igualment que la seva consigna ha estat "defensar en tot moment els drets fonamentals" consagrats a la Constitució, "molt especialment els drets de la dona i els dels més febles, com també els dels més afectats per la crisi econòmica que patim: els desocupats". En aquesta comunicació, l'exmandatari posa en relleu que se sent "orgullós d'haver dirigit uns professionals de vàlua extraordinària", mereixedors del seu respecte, admiració i agraïment i que li han facilitat la feina per aconseguir "una ràdio, una televisió i una web públiques plurals i independents". L'exdirigent hi subratlla que per a ell havia estat "un honor" ser designat el 24 de novembre de 2009, "per àmplia majoria dels senyors diputats i sense cap vot en contra, conseller i president de la Corporació RTVE, de conformitat amb allò establert per la Llei 17/2006, del 5 de juny, de la Ràdio i la Televisió de titularitat estatal".

Adjudicació

Aquesta decisió de partir té lloc després que dimarts es donàs a conèixer l'adjudicació de la cobertura tècnica de Las mañanas de La 1 a l'empresa Telefónica Broadcast Service (TBS). L'administrador únic de TBS és el fill d'Oliart, Pablo Oliart. El portaveu del PP en la Comissió de Control de RTVE, Ramón Moreno, assenyalà que la dimissió "no ha arribat per casualitat", sinó que és el procés normal d'una "deriva", i indicà que deixa al darrere una "situació pitjor de la que hi trobà". El mateix Oliart comunicà ahir la seva resolució al president dels populars, Mariano Rajoy, segons fons del partit.

Substitut

El nou president de RTVE haurà de ser elegit per dos terços del Congrés, és a dir, que haurà de rebre el suport de 248 diputats, pel cap baix, segons allò fixat per la Llei de Radiotelevisió Pública Estatal de 2006. Serà necessari, per tant, un acord entre els socialistes i els conservadors. Mentrestant, el Consell d'Administració de l'ens n'assumeix la direcció. Això no obstant, Moreno advertí que li sembla "difícil" arribar a una entesa parlamentària per elegir el substitut d'Oliart, de manera que serà el Consell qui haurà de nomenar-ne, de manera provisional, el nou responsable. A parer del diputat popular, el Govern haurà de donar una explicació "pública" i "convincent" d'allò ocorregut i, a més, posà de manifest que es tracta del segon president de la Corporació RTVE que presenta la dimissió mentre Rodríguez Zapatero ha estat el líder de l'Executiu.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris