cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
24°

Consulta popular a Lizartza per la bandera espanyola

L'ensenya fou llevada del consistori del municipi basc, governat per Bildu, després de guanyar els comicis

Els veïns del municipi guipuscoà de Lizartza, governat per Bildu, decidiran demà, mitjançant una consulta popular, si eliminen per sempre del seu consistori la bandera espanyola, que ha d'onejar per llei al costat de la ikurrinya.
Tot just arribar al poder en les eleccions municipals del 22 de maig passat, la coalició abertzale llevà aquesta bandera, hi deixà només la ikurrinya i va col·locar un cartell en el qual exigia l'acostament dels presos d'ETA a penitenciaries del País Basc.

Ara, a través d'un ban municipal, el Consistori ha convocat els 650 veïns de l'esmentada localitat basca a una assemblea per decidir si accepten obeir el requeriment de la Delegació del Govern, que exigeix el restabliment del símbol espanyol. El PP instà ahir el Govern que faci "complir la llei" en el municipi de Lizartza. Segons la portaveu del grup popular en el Congrés, Soraya Sáenz de Santamaría, al Govern li correspon "complir i fer complir les lleis" i, en aquest sentit, recordà que té competència per aplicar el que disposa la Llei de bases del règim local.

Complir la llei

Quant a la possibilitat que la col·locació de l'ensenya es debati en una assemblea de veïns convocada per Bildu, advertí que "el compliment de les lleis no pot deixar-se a l'àmbit de la consulta de ningú". La dirigent del PP entén que allò que ha ocorregut a Lizartza suposa un "element més" que justifica la petició que féu el seu partit, amb UPN i UPyD, en el passat debat de política general per "extremar la vigilància" sobre aquelles actuacions de Bildu que poguessin portar a la seva il·legalització.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris