algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 14°
16°

Rubalcaba, preparat per deixar el Govern

L'Executiu ratifica l'actitud del vicepresident envers la banca i planteja aplicar impostos “especials” per a les retribucions “molt altes”

126450

Rubalcaba, ahir en els Premis Nacionals de Joventud.

Angel D

El secretari d'Organització del PSOE, Marcelino Iglesias, assegurà ahir que el vicepresident del Govern i candidat socialista a la Moncloa, Alfredo Pérez Rubalcaba, "sap molt bé quan ha de prendre la decisió" de deixar les seves responsabilitats en l'Executiu i està convençut que ho farà "en el millor moment per a la societat i per al partit".
En roda de premsa a Ferraz, Iglesias afirmà que ell no coneix els plans de Rubalcaba -"ell és qui ho sap, jo no"-. Fins i tot li aconsellà que si vol mantenir certa "discreció" que no ho digui a ningú, perquè tothom és "bastant transparent".

Les paraules d'Iglesias es produïen unes hores després que el ministre de Treball i Immigració, Valeriano Gómez, asseguràs que tenia la impressió que "en els pròxims dies" hi haurà "novetats" sobre la possible sortida del Govern de Rubalcaba. Malgrat tot, després Gómez va assegurar que no sabia quan Rubalcaba podria sortir de l'Executiu. A part d'això, el vicepresident del Govern assistí ahir al lliurament de la I edició dels Premis Nacionals de Joventut de 2011. Allà assegurà que la joventut "té dret a ser exigent amb els polítics, a demanar-los més i a rebre l'herència justa i raonable".

Gravamen fiscal

D'altra part, el titular de Treball apostà per introduir tipus fiscals "especialment augmentats" per gravar aquelles retribucions "molt altes" dels directius de la banca, assegurà ahir Gómez, segons la línia del que plantejà Rubalcaba el cap de setmana passat. Gómez va recordar que hi ha altres països que ja "estan pensant" en la possibilitat d'aplicar aquest tipus de gravàmens "especials" per a les retribucions altes. Precisament, el ministre ja qualificà d'"excés" la retribució per import màxim de 10,15 milions d'euros anuals que percebrà la cúpula directiva de Bankia, el grup que integren Caja Madrid, Bancaja i cinc caixes més.

El titular de Treball, que matisà que l'Estat no pot entrar" a aclarir quina és la retribució dels directius del sector privat, subratllà que aquest model salarial de la banca s'ha anat imposant al llarg dels darrers 20 anys i lamentà que hi ha retribucions d'alts executius que superin mil vegades el sou dels treballadors que estan al final de l'escala retributiva.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris