cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
15°

Les absolucions de terrorisme a l'AN van augmentar un 81,4% el 2010

En cinc anys, el Tribunal ha dictat 481 condemnes de 786 processos

El nombre de processats que van ser absolts després d'haver estat jutjats en causes per terrorisme a l'Audiència Nacional va augmentar un 81,4% el 2010 en relació amb les dades registrades l'any anterior, segons es recull en la Memòria de la Fiscalia d'aquest tribunal, que serà presentada en les pròximes setmanes. El balanç de la representació del Ministeri Públic a l'Audiència Nacional, que repassa els cinc primers anys de mandat de Javier Zaragoza com a fiscal en cap, revela que l'any passat es van produir un total de 49 absolucions en judicis relacionats per activitats terroristes, una xifra que pràcticament duplica les 27 que es varen registrar a l'exercici precedent.

La xifra de 2010 és la més alta dels últims cinc anys, ja que el 2006 es van registrar 30 absolucions, el 2007 un total de 40 i el 2008 amb prou feines 21. En aquests cinc anys, el Tribunal va acabar exonerant de responsabilitat penal un total de 167 acusats. Tanmateix, en aquests cinc anys també han estat condemnades 481 de les 786 persones contra les quals es va dirigir l'acció penal de la Fiscalia, de 141 de les quals van ser jutjades el 2007 i 115 el 2006. En els tres darrers anys es van registrar, respectivament, 61, 86 i 78 sentències condemnatòries.

Aquestes xifres coincideixen amb dues sentències fetes públiques aquesta setmana, que han representat l'absolució de l'excap militar d'ETA Garikoitz Aspiazu Rubina, Txeroki, per l'intent d'assassinat del president del Grup Correo, Enrique Ybarra, i del presumpte etarra Juan Carlos Besance, al qual s'acusava de col·locar una bomba a la seu de l'Institut Nacional de la Seguretat Social a la localitat guipuscoana de Zarauz. Així mateix, la memòria també assegura que l'"eradicació del terrorisme" ha suposat una de les preocupacions "més importants" de la Fiscalia.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris