cielo claro
  • Màx: 18°
  • Mín: 14°
16°

Les comunitats tindran 8.000 milions d'euros més per a Sanitat el 2012

El vicepresident Rubalcaba assegura que el projecte de pressuposts inclourà aquest finançament addicional per fer front als reptes del sistema sanitari

126476

Manuel Vázquez, secretari general de PS de G, i Alfredo Peréz Rubalcaba, ahir a Galicia.

Jorge Leal

El projecte de Pressuposts Generals de l'Estat per al 2012 destinarà 8.000 milions d'euros addicionals per a les comunitats autònomes, segons anuncià ahir Alfredo Pérez Rubalcaba, vicepresident de l'Executiu i candidat del PSOE en les properes eleccions generals, que advocà per dedicar aquesta suma al sistema de salut. Rubalcaba féu aquestes declaracions a Santiago de Compostel·la en una conferència de premsa, abans de reunir-se amb militants del PSdeG-PSOE, amb la qual cosa respon així a les crítiques del president de la Xunta, Alberto Núñez Feijóo, sobre el "deteriorament" del sistema de salut públic. "Donaré una notícia al senyor Feijóo", assegurà el dirigent del PSOE, qui explicà: "En el pressupost de l'any que ve hi haurà 8.000 milions d'euros addicionals per a les comunitats autònomes. El meu objectiu és que es dediquin tots a Sanitat".

"Veurem si totes ho fan, i si no ho fan ens preocuparem que ho facin", comentà el dirigent socialista, que va comparèixer en la conferència de premsa acompanyat del secretari general del PSdeG, Manuel Vázquez. El també ministre e l'Interior puntualitzà que "8.000 milions d'euros son molts diners" i convidat a Feijóo a "pensar més" en la manera d'"estalviar" i d'"utilitzar aquests nous recursos", a ocupar-se menys d'ell i a "treballar una mica més" en aquest assumpte. El ministre considerà que els dirigent del PP "comença a estar obsessionat" amb ell, per la qual cosa ha recomanat "amb modèstia" a Feijóo, també líder del PPdeG, que "es dediqui a governar" i deixi de fer-li "tanta atenció". A més, ha afegit: "Són molt més importants els gallecs que Rubalcaba".

Demanat sobre quan deixarà els seus càrrecs en el Govern per dedicar-se a la seva carrera com a candidat del PSOE a la presidència de l'Executiu, ha afirmat: No "li ho diré al senyor Feijóo". "Proposaré una programa creïble, executable i que contingui mesures que es puguin dur a la pràctica, centrades fonamentalment a resoldre el gran problema dels espanyols, que és l'ocupació", indicà. El líder del PSOE ha subratllat que compta, per elaborar el seu programa, amb un equip amb "molta experiència, que sap molt bé allò que passa". A més, ha suggerit la necessitat que "la vida política circuli per altres cursos".

"Som dels que pens que quan els ciutadans es queixen dels polítics, d'allò que es queixen és d'una determinada manera de fer política", assegurà Rubalcaba, qui lamentà que els dirigent dels diferents partits, més enllà de les seves discrepàncies, puguin "discutir d'economia i de les maneres de resoldre els problemes econòmics i d'entrar en les mesures que un i un altre proposa". Per això, indicà que se centrarà en "explicar" a l'opinió pública que sap "allò que cal fer per crear ocupació" i que té "les propostes per fer-ho". El Govern té "marge" per dur a terme aquestes mesures, ja que "no és com fa dos anys", sinó "millor", després d'haver superat "la situació que altres països d'Europa viuen" i després d'"adoptar mesures perquè no passàs el que li ha passat a Grècia". Espanya "ha evitat aquesta situació", assegurà Rubalcaba.

Dirigents del PSOE volen que Rubalcaba se centri "ja" en les eleccions

Nombrosos dirigents del PSOE comparteixen l'opinió de l'expresident de l'Executiu Felipe González, que considera que el candidat socialista, Alfredo Pérez Rubalcaba, hauria de deixar "ja" els seus càrrecs al Govern per centrar-se en el partit i en les pròximes eleccions generals. Fonts del PSOE asseguren que el vicepresindet encara no té presa la decisió, encara que és conscient que ha de deixar l'Executiu, almenys el Ministeri de l'Interior i el lloc de portaveu, per dedicar-se en exclusiva a les seves tasques com a candidat dels socialistes. Rubalcaba, però, deixà clar durant la setmana passada que sap molt bé "com i quan" ha de fer les coses, i rebutjà qualsevol tipus de consell en aquest sentit, fins i tot el que li arribà de l'expresident Felipe González, que li van recomanar anar-se'n "ja" del Govern de José Luis Rodríguez Zapatero.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris