nubes dispersas
  • Màx: 23°
  • Mín: 13°
14°

Clinton lloa les reformes de ZP

La secretària d'Estat dels EUA anima l'Executiu a prendre noves mesures

Hillary Clinton, secretària d'Estat nord-americana, animà ahir el Govern espanyol a completar el paquet de reformes econòmiques que té en marxa, si bé assegurà que comprenia que es tracta "de mesures "difícils que necessiten temps i paciència".

Clinton, de visita oficial a l'Estat espanyol, s'entrevistà durant la jornada amb el president, José Luis Rodríguez Zapatero; la ministra d'Exteriors, Trinidad Jiménez; el rei Joan Carles i el líder del PP, Mariano Rajoy. La mandatària assegurà que l'Executiu espanyol encara té per endavant "importants desafiaments" en la lluita contra l'atur, la reestructuració del sector financer i la millora de la competitivitat, però es mostrà convençuda que, "sota el lideratge" de Zapatero, s'han pres bones decisions per fer front a la crisi.

Clinton es declarà partidària que el gabinet del líder socialista "continuï el procés de reformes", encara que siguin males d'assumir per la ciutadania. En aquest sentit, el president reiterà a la representant dels EUA la voluntat de tirar endavant les actuacions previstes, a fi de no interrompre la "recuperació econòmica". Per part seva, Rajoy centrà la conversa amb Clinton també en les finances i li transmeté la necessitat que Espanya emprengui "canvis substancials".

Per altra banda, la secretària d'Estat agraí la contribució de Madrid a les missions militars de Líbia i l'Afganistan i demanà que es mantingui aquest esforç, si més no fins a aconseguir complir els objectius en ambdues operacions. La mandatària nord-americana qualificà el Govern espanyol de "soci de confiança" en la roda de premsa oferta amb la ministra d'Assumptes Exteriors, Trinidad Jiménez, al palau de Viana durant la visita oficial a Madrid.

La contaminació radioactiva a Palomares (Almeria), originada fa 45 anys per quatre bombes termonuclears dels EUA, centrà igualment l'atenció de Clinton, qui assegurà que el Govern de Barack Obama es pren "molt seriosament" el problema. A més, anuncià que hi enviarà un equip d'experts per cercar-hi solució.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris