algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
23°

Rajoy torna a demanar eleccions perquè el Govern no és l'adequat

El líder de PP assegurà que un avantatge de deu punts és suficient per entendre que “el que volen els espanyols és que les coses canviïn”. El president dels populars demanà als candidats “dedicació plena”

125878

Cospedal i Rajoy durant l'executiva duita a terme ahir a Madrid.

JAVIER LIZON

El president del PP, Mariano Rajoy, va demanar ahir l'avançament de les eleccions generals, perquè, després dels resultats dels comicis autonòmics i locals, queda clar que el Govern "no és ni per indici el més adequat" per afrontar "els dubtes i la incertesa" que viu l'Estat. Rajoy, en una intervenció davant el comitè executiu estatal dels populars, plantejà la necessitat de l'avenç electoral sense reclamar-ho expressament, sinó que deixà clar que "el que ve per davant no és fàcil" i l'Executiu no està capacitat per dissipar "els dubtes".

D'ençà que reclamà eleccions anticipades per primer cop, en el debat de política general de juliol de 2010, Rajoy va dir que la situació "ha empitjorat" i, a més, s'han obtingut uns resultats electorals, els dels comicis autonòmics i locals de diumenge, que reflecteixen que pels ciutadans el PP és "clarament" l'alternativa. Tal com recalcà el líder dels populars, "les coses no han millorat per desgràcia, sinó al contrari, han empitjorat. Així que avui la posició del Partit Popular és la mateixa" de fa un any. "No ho repetiré cada dia, però queda fixat clarament el posicionament del PP sobre aquest important assumpte", sentencià.

Afany de canvi

Segons el seu parer, un avantatge de gairebé deu punts indica que "els espanyols volen que les coses canviïn", fet que ha d'apuntalar el sentit de la responsabilitat dels populars allà on hagin aconseguit la majoria i puguin governar. Rajoy demanà "un treball seriós" i "una dedicació plena" als candidats autonòmics i locals que assumeixin el poder de les corporacions locals i dels governs autonòmics per complir les bases del programa: control de la despesa, de la contractació de personal i d'assessors, i dels comportaments. Pel líder del PP, és "l'obligació i el deure" de la seva organització i més en temps de crisi.

La prudència i la pedagogia han de ser altres eixos d'actuació, afirmà Rajoy, a més d'"explicar bé el que es fa", ja que quan alguna cosa és justa i s'explica, la gent, que té criteri, l'acaba compartint. En aquest sentit, demanà "tanta claredat com sigui possible" en l'adopció de mesures i "justificar sempre" el que es fa. Amb la mirada en les eleccions generals, el president del PP va comentar que "el Govern no està en condicions", en cas d'aguantar el calendari legislatiu, és a dir, fins al març de 2012, perquè, segons les seves paraules, "el que ve per davant no és fàcil, el diferencial amb el bo alemany se situa en xifres perilloses, allò de Grècia no està bé" i persisteixen "dubtes i incertesa a Europa i a Espanya".

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris