cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
16°

El moviment del 15-M queda fora de la llei dissabte i diumenge

La Junta Electoral Central declara “il·legals” les manifestacions dels 'indignats' des de les 00.00 hores de dissabte fins a les 00.00 hores de diumenge

125798

Milers de persones seguien ahir horabaixa concentrades a la Puerta del Sol de Madrid.

PAUL HANNA

La Junta Electoral Central (JEC) ha declarat il·legals totes les manifestacions de l'anomenat moviment del 15-M tant en la jornada de reflexió com el dia de les votacions. La JEC ha decidit declarar "contràries a la legislació electoral" les "concentracions i reunions" que tinguin lloc entre les 00.00 hores del dia 21 de maig -reservat per a la reflexió- i durant el dia de les votacions. Els membres de l'organisme adverteixen que, "en conseqüència, no es podran dur a terme aquestes concentracions", segons un acord assolit després d'una deliberació de sis hores i mitja. Per la JEC, les manifestacions de dissabte "excedeixen el dret de manifestar-se", perquè es tracta d'una jornada de reflexió.

La JEC comunicarà la decisió a totes les juntes electorals provincials i també a l'Advocat General de l'Estat, que eren els qui havien elevat consultes sobre la repercussió que podien tenir per als comicis les mobilitzacions dels indignats.

"Insubmissió"

Després de conèixer la resolució de la JEC, a la Puerta del Sol de Madrid, epicentre de les protestes i on anit es concentraren milers de persones, els grups dindignats organitzaren petites assemblees per acordar possibles respostes a la decisió. Entre les reaccions, hi predominà el crit "Insubmissió" per part dels assistents. En principi, els dirigents havien programat per a dissabte una gran manifestació pel centre de la capital espanyola i tot apunta que no serà desconvocada.

En tot cas, les protestes no s'aturaren de créixer. Una marea humana tornà a omplir durant l'horabaixa la Puerta del Sol en suport a l'acampada promoguda pel moviment "Pren la plaça". L'objectiu era expressar "el cansament ciutadà" davant la crisi econòmica i el sistema polític.

"En diuen democràcia i no ho és", "Aquesta crisi no la pagam", "Això no s'acaba amb les eleccions", "Ja ha començat la revolució" i "Sense nosaltres no sou ningú" eren algunes de les consignes més corejades pels assistents, majoritàriament joves.

A la bastida instal·lada a la façana d'un dels edificis que donen a la plaça, damunt un anunci, es desplegà una gran pancarta amb la fotografia de Goebbels, ministre de la Propaganda d'Adolf Hitler, amb el signe de l'euro a la gorra i el lema "No ens representen", enmig de l'aplaudiment de la multitud. A la mateixa bastida s'hi penjaren cartells amb frases com "Democràcia real ja", "Visc en un zulo, per això don pel cul", "Els polítics no en són la solució: són part del problema", "Abstenció activa" i "Stop new world order". Cap a les 21.45 hores, es llegí un manifest en el qual s'advocà per una societat nova que estigui per sobre dels interessos polítics i econòmics. El text demanava la llibertat sense càrrecs per a tots els detinguts després de la manifestació de diumenge convocada per Democràcia real ja. Per megafonia, es llançaren missatges de manera contínua per demanar, per exemple, als joves enfilats a les bastides que en baixassin i que anassin alerta.

"Frenar el moviment"

"Els polítics volen frenar aquest moviment, perquè diuen que interfereix en les eleccions de diumenge i estan molt preocupats, ja que el futur que s'elegeix és el seu i què cobraran", assenyalà un jove que prengué la paraula. Una al·lota indicà que "la sobirania popular s'ha instal·lat a la Puerta del Sol i a totes les places de l'Estat on hi ha acampades".

També es llegí el missatge de felicitació d'una al·lota tunisiana per al moviment, "el primer d'Europa que ha alçat la veu" després de les revoltes als països àrabs. La concentració s'organitza cada dia millor, amb el repartiment de sàndvitixos, entrepans, truita, magdalenes, aigua i sucs aportats per veïns. I sembla que la resistència pacífica va per llarg.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Dissidents, fa mes de 9 anys

La Junta Electoral Central s'atribueix unes potestats que limiten les llibertats i que en conseqüència són il·legals. Molts jutges ja s'han expressat en aquest sentit.

Valoració:0menosmas
Per Andreu, fa mes de 9 anys

Em nego a obeir unes lleis que permeten que els bancs ens robin un dia si i un altre també. Aquestes lleis se les hauràn d'empassar, és hora de construir una societat on la justicia no estigui al servei del poder, que és el que tenim ara.

Avui vespre tothom a la Plaça de l'Indignació (Abans Plaza de España)
Salut

Valoració:2menosmas
Per biel, fa mes de 9 anys

Que jo sàpiga, les concentracions i reunions no les pot prohibir la Junta electoral. Només ho podria fer el Govern central o el Congrés, amb la declaració de l'estat d'excepció. Crec que ha superat les seves competències. Que es fotin!

Valoració:3menosmas
Per Solleric, fa mes de 9 anys

Jo no sé vosaltres però la JEC no l'he triada democràticament i per tant les seves decisions m'importen un rave. Ara resultarà que és més important el que diuen un grapat de personatges que "algú" ha posat allà a el que diu una bona part de la població... caldria que la gent miràs el que significa DEMOCRACIA

Valoració:2menosmas
Per estafat pel sistema, fa mes de 9 anys

La democràcia oficial vol fer callar la democràcia popular.
Es parla de crisi però si hem de dir les coses pel seu nom hauriem
de dir ROBATORI (banquers, multinacionals, constructors especuladors, etc).

Valoració:4menosmas
Per Rafa, fa mes de 9 anys

Perfecto! Acaban de conseguir que las manifestaciones se multipliquen por 10.


El espíritu de la Puerta del Sol debe ser un ejemplo para todos los españoles y para todos los europeos.

Valoració:2menosmas
Per Far Right For Majorca noflowerpower, fa mes de 9 anys

"El PP té molta por i té raons per tenir-lo."

Foraster infiltrat.

Valoració:4menosmas
Per SDFG, fa mes de 9 anys

El PSOE mira amb preocupació les possibles conseqüències d'aquest moviment en les eleccions de diumenge. El PP el mira amb terror perquè va dirigit contra la línea de flotació del poder econòmic i financer. El PP té molta por i té raons per tenir-lo.

Valoració:1menosmas
Per cecilia, fa mes de 9 anys

Però m'imagin que encara no ens prohibiran anar a passejar per Palma un dissabte horabaixa o un diumenge dematí no????

Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris