nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
19°

Un mal exemple

El cap de la Guàrdia Civil de Trànsit de Sòria és caçat quan circulava a 207 quilòmetres per hora i es justifica amb arguments poc creïbles

La Unió de Guàrdies Civils ha denunciat al Jutjat d'Instrucció número 2 de Sòria i en el Togat Militar Claudio Argüello, el cap de la Guàrdia Civil de Trànsit, per circular a 207 quilòmetres per hora. La notícia la va difondre ahir la Cadena Ser, que informava que el comandament es defensà amb l'argument que estava en plena persecució.

La infracció del cap de Trànsit de la Guàrdia Civil de Sòria va quedar registrada en el radar. El seu vehicle va ser detingut per inspeccionar-lo i Claudio Argüello va argumentar que perseguia un cotxe que havia fugit. La denúncia es basa en la més que dubtosa justificació, perquè els agents no havien vist passar cap cotxe, perquè es va aturar quan segons ell estava en plena persecució i perquè el cotxe patrulla que conduïa no portava les sirenes actives.

Segons la denúncia de la Unió de la Guàrdia Civil, Argüello obliga els agents a denunciar massivament, amb represàlies en cas de no fer-ho. De fet, se l'ha denunciat també per tracte vexatori, persecució i humiliacions. El secretari general estatal de la Unió de Guàrdies Civils, Manuel Mato, assegurà ahir que el denunciat fa deu anys que és en el càrrec, el mateix temps que fa que abusa de la seva autoritat sense que se l'hagi denunciat per por. Mato considera que en ple segle XXI no es pot consentir el "ranxer que es cuida del seu ranxo", ja que la seva conducta està desfasada i no és habitual en el cos.

Hi ha agents que estan en tractament psicològic. El comportament d'Argüello es produeix des que va arribar a Sòria fa 10 anys i no s'ha denunciat abans per por, perquè té el suport de la resta de comandaments. De fet, malgrat que se l'ha advertit de denunciar-lo, el seu tracte ha continuat sent humiliant, amb expressions com "em pas els assumptes judicials per aquí", acompanyat de gests obscens. La Unió de Guàrdies Civils està investigant les conductes de cinc comandaments més a la província de Sòria, que també podrien ser reprovables.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris