nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
12°

ZP insta a posar fre a la nova era que augura Rajoy

El cap de l'Executiu apel·la als progressistes per no atorgar una oportunitat a la dreta dura del PP. El líder popular es presenta com l'esperança del “final d'un cicle”, el del PSOE

125772

Rajoy, viatjà ahir a Valladolid i avui ho farà a les Illes Balears.

Ricardo Su

El president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, assegurà ahir a Saragossa que a Espanya hi ha una majoria progressista i apel·là a la responsabilitat d'aquesta majoria perquè el 22 de maig no es doni cap oportunitat de governar "a la dreta tan de dreta" que representa el PP. Paral·lelament, i des de Valladolid, el president del PP, Mariano Rajoy, afirmava que la victòria del seu partit a les eleccions autonòmiques i municipals marcarà "el principi d'una nova era". Zapatero protagonitzà a la capital aragonesa l'acte central dels socialistes de la comunitat. Zapatero hi resumí allò que creu que representen el líder popular i el seu projecte: "Ni fu, ni fa".
Per al cap de l'Executiu, diumenge vinent es juga l'aplicació de polítiques socials o no, i un país "progressista i solidari" com Espanya ha d'anar a votar per no donar a la dreta cap oportunitat d'aplicar les seves receptes en àmbits com el de la immigració.

En aquest context, el cap de l'Executiu tornà a criticar certs missatges del PP, com els provinents de Catalunya en què es culpa els immigrants d'importar malalties ja eradicades, i que considerà "indignants". "Els falta dir que fan pudor", lamentà, alhora que afegí que "després s'estranyen que els diguem que són la dreta de la dreta; però, de quin cap i de quin cor pot sortir això?", es preguntà, abans de contestar-se a si mateix: "D'un cap i d'un cor a la dreta de la dreta, que no respecta els drets humans".

Zapatero, que acusà Rajoy de no parlar d'allò que preocupa els ciutadans, féu especial atenció en matèria educativa i contraposà l'actitud del PP amb l'aposta clara del Govern, en aquest sentit. Com a exemple, anuncià que el consell de ministres del pròxim divendres donarà llum verda al "major esforç" fet a l'Estat en matèria de beques, ja que s'aprovaran les corresponents al nou curs, amb un increment del 5% respecte de les anteriors.
En aquesta convocatòria avançà que, per primer cop, s'igualaran les beques de salari de formació professional de grau superior amb les beques de salari universitàries. Per Zapatero, el compromís amb l'educació i les mesures com la llei de dependència demostren la identitat d'un projecte. A més, alertà que el PP té en ment aplicar el copagament en sanitat i advertí que aquest partit no pensa en les necessitats dels ciutadans.

Rajoy es mostra explícit

Sense citar la paraula "enquesta" o "sondeig", Rajoy es mostrà ahir a Valladolid, davant unes 3.000 persones, molt explícit per referir-se a les tendències dels estudis publicats en diferents mitjans de comunicació amb un balanç pràcticament idèntic: el PP guanyarà folgadament els comicis, fins i tot conquerirà territoris socialistes de sempre, i el PSOE experimentarà un revés considerable. Les paraules de Rajoy foren: "Ells volen minimitzar la derrota, nosaltres maximitzar l'esperança; ells són el final d'un cicle, nosaltres representam el principi d'una nova era; ells es tanquen en les seves files i nosaltres obrim les nostres, les obrim a tots els que vulguin compartir un projecte per a Espanya".

Amb tot, el PP -segons recalcà Rajoy- arribarà a l'Administració central, i a totes les regionals i municipals que pugui, amb una idea prioritària al cap: la recuperació econòmica, fet que implica la creació de llocs de treball.
Rajoy defensà, a més, la seva campanya "de joc net" davant la "divisió", "la discòrdia" i "el cop baix" dels socialistes, als qui acusà d'"amagar la seva marca i les seves sigles" i d'oferir, segons on es trobin, eslògans diferents. El president del PP viatjarà avui a les Balears per dur-hi a terme sengles mítings a Menorca, Eivissa i Mallorca -a Palma hi oferirà el míting central de campanya.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris