algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
17°

El Govern aprovarà un decret d'ajuda als damnificats de Llorca

Rodríguez Zapatero s'ha reunit amb els seus tres vicepresidents, els ministres de Presidència, Defensa, Foment i Treball i els responsables de Pressuposts i Habitatge

123840

José Luis Rodríguez Zapatero, a la reunió monogràfica sobre Llorca a la Moncloa, vora els ministres Jaúregui, Blanco i Pérez Rubalcaba.

Zipi

El Govern ha garantit avui que no escatimarà esforços per a la reconstrucció de la ciutat de Llorca, després del terratrèmol ocorregut ahir, i ha anunciat que demà aprovarà un decret d'ajuda als damnificats. Ha estat el cap de l'Executiu, José Luis Rodríguez Zapatero, l'encarregat d'avançar que el Consell de Ministres aprovarà aquests ajuts i que es faran tots els esforços necessaris per pal·liar les conseqüències del sisme. En aquesta direcció, Zapatero ha presidit a la tarda una reunió al Palau de la Moncloa a la qual han assistit els seus tres vicepresidents, els ministres de Presidència, Defensa, Foment i Treball i els responsables de Pressuposts i Habitatge per dissenyar un "ambiciós" pla global de resposta al terratrèmol de Múrcia.

Fins a Llorca, s'han desplaçat avui el vicepresident primer del Govern i ministre d'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, i la ministra de Defensa, Carme Chacón, per conèixer sobre el terreny la situació que es viu en aquesta ciutat. Durant la seva compareixença davant la premsa en el Congrés dels Diputats, Zapatero ha transmès les condolences del Govern als familiars de les nou víctimes mortals del sisme i ha manifestat que la tremolor ha suposat un "impacte molt seriós" en les infraestructures, habitatges i patrimoni històric de Llorca. El president del Govern viatjarà demà a la ciutat murciana, després de la reunió del Consell de Ministres, que aprovarà el decret d'ajuda als damnificats.

Ha destacat la "magnífica" coordinació del Govern amb el president de la Comunitat de Múrcia, Ramón Luis Valcárcel, i amb l'alcalde de Llorca, Francisco Jódar, amb qui analitzarà demà la situació. Per atendre als milers d'afectats que s'han quedat al carrer, s'han desplegat uns 1.400 efectius -420 d'ells militars-, s'han mobilitzat 150 vehicles de l'Exèrcit i s'ha habilitat un hospital de campanya. Zapatero ha dirigit un missatge de calma a la població de Llorca "perquè tots els mitjans estan posats en marxa" per pal·liar les primeres necessitats dels ferits i desallotjats, i de "suport" perquè, demà mateix, el Govern abordarà ja les primeres mesures normatives per abordar "de manera urgent" la reconstrucció.

Ha reconegut el president que la tasca que s'afronta ara "exigirà molt treball", però, alhora, ha reafirmat: "No regatejarem cap mitjà econòmic per a la tasca de la reconstrucció de la ciutat de Llorca". Les primeres tasques de reconstrucció es dirigiran a les infraestructures essencials, començant per les sanitàries, així com vies públiques i distribució d'aigua i que s'estan avaluant els danys en l'estructura dels habitatges edifici a edifici. En la visita a Llorca, Rubalcaba, que ha estat acompanyat per la ministra de Defensa, ha dit que la prioritat de l'Executiu és procurar que els afectats per aquesta tragèdia refacin la seva vida "com més aviat millor". El més urgent per al Govern, segons el ministre, és procurar que els veïns desallotjats "tinguin un lloc decent" on dormir aquesta nit, i ha avançat que s'han habilitat 3.000 places a tres campaments per acollir els desallotjats.

Rubalcaba i Chacón han visitat la Unitat de Comandament instal·lada per la comunitat autònoma en Llorca, on s'han reunit amb el president de Múrcia i l'alcalde de la ciutat i amb efectius de Creu Roja i Protecció Civil, a qui han animat a continuar treballant tan bé com fins ara. Els dos ministres han dut a terme una inspecció aèria de la zona, a bord d'un helicòpter per conèixer l'abast dels danys.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris