algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 13°
13°

Estaràs dóna suport a un augment de la inversió en educació a la UE

L'objectiu de les mesures és reduir l'atur juvenil que arriba al 40 % a l'estat espanyol

L'eurodiputada balear del PP, Rosa Estaràs, ha mostrat el seu suport a la proposta aprovada aquest dijous en el ple del Parlament Europeu celebrat per incrementar la inversió en educació i adoptar mesures que serveixin per combatre la desocupació juvenil, tot i la crisi econòmica que afecta als països de la Unió Europea (UE).

La proposta, a la qual s'ha donat el vistiplau, ressalta la «necessitat de protegir» els drets dels treballadors precaris i dels becaris a nivell europeu, amb l'objectiu de reduir l'atur juvenil, que a la UE supera el 20%, el doble de la mitjana dels adults, i que en alguns estats membre supera fins i tot el 40%, com és el cas d'Espanya.

L'europarlamentària Estaràs és partidària que els 27 països membres de la UE es fixin com a objectiu una inversió total en educació superior al 2% del producte interior brut i recorda que els costos econòmics del baix rendiment educatiu són «significativament superiors als costos de la crisi financera».

«Els joves són el col·lectiu laboral que més ha patit els efectes de la crisi, de manera que per contrarestar-la hem de reforçar l'educació a través de programes de mobilitat i altres iniciatives», ha assenyalat, i alhora ha assegurat que «no hem d'oblidar que les retallades en educació perjudiquen no sol als joves, sinó també a la nostra societat i a la nostra economia.

D'altra banda, indica que els períodes de pràctiques «no han de reemplaçar als llocs de treball reals i han de tenir una limitació temporal estricta», amb un sou i una protecció social adequats, en els que es reconeguin com períodes d'activitat professional als efectes de la Seguretat Social, com ja es fa en alguns Estat membres, de la UE.

Alhora, Estaràs ha recolzat l'augment del pressupost destinat al programa Leonardo per al foment de la mobilitat entre els estudiants europeus, la flexibilització dels horaris universitaris perquè puguin compatibilitzar-se amb el treball, la introducció de plans d'estudi «més pròxims a les necessitats del mercat, el suport addicional per als joves discapacitats i la lluita contra les desigualtats de gènere».

Finalment, els eurodiputats assistents al ple han proposat als Estat membres que considerin introduir un any obligatori d'educació preescolar abans que comenci l'escolarització pròpiament l'esmentada i que es garanteixi la qualitat del personal que es dedica al compte dels nens durant la primera infància.

«Cal fer a través del reconeixement dels seus qualificacions professionals, d'una remuneració adequada i de l'adopció de mesures de gènere per atreure a més homes al sector», han matisat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris