cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
25°

ZP: “No hi ha cap vareta màgica”

El president del Govern espanyol assegura que l'atur “millorarà” i retreu al PP que no s'esforci en aquesta direcció

El cap del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, garantí ahir que les dades de l'atur milloraran, però ressaltà que això no s'aconsegueix amb una "vareta màgica", sinó amb un esforç col·lectiu al qual el PP no contribueix. Zapatero féu aquestes declaracions en la intervenció en l'acte que presidí a Santa Cruz de Tenerife en suport dels candidats socialistes per a les eleccions municipals i autonòmiques del pròxim 22 de maig.

L'endemà de les dades de l'Enquesta de Població Activa, que deixa les xifres d'aturats en gairebé cinc milions, el cap de l'Executiu expressà preocupació per tots els desocupats i subratllà que el Govern no els abandonarà. Lamentà que el PP no hi col·labori i recalcà que l'Executiu "fa el que Espanya necessita" i continua assumint la responsabilitat de combatre una crisi generada per altres i d'adoptar decisions amb què el PSOE guanyarà "la crisi i el PP".

"La crisi no l'hem generada nosaltres, però a nosaltres ens ha tocat gestionar-la", hi va insistir abans de garantir que continua posant la seva obstinació a mantenir els màxims nivells de protecció social. De fet, es comprometé a garantir que més del 75 per cent dels aturats, com ha ocorregut fins ara, tindran una prestació i "no seran abandonats a la seva sort". Zapatero també va reconèixer que l'ocupació és "una gran urgència i una gran necessitat", però advertí que no s'aconsegueix d'un dia per l'altre amb una "vareta màgica", una cosa que digué que saben bé els empresaris.

Zapatero es mostrà convençut que milloraran les xifres d'atur, "malgrat que a alguns no els agradi gens", en al·lusió als dirigents del Partit Popular. Després d'insistir en les polítiques socials que ha desenvolupat l'Executiu, assegurà que no és creïble que el PP digui que s'ocuparà dels desocupats, perquè no ho va fer en la seva etapa al capdavant del Govern. En l'aposta per les polítiques socials, féu especial al·lusió als beneficis de la Llei de la dependència, mentre que justificà la reforma de les pensions.

L'horabaixa Zapatero participà en un altre míting a Las Palmas, on reiterà el que ja havia exposat a Santa Cruz. Zapatero hi tornà a defensar el procés de primàries del PSOE i assenyalà que els socialistes fan forta la democràcia i en treuen força.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris