algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
19°

Units contra el terrorisme

El Congrés va homenatjar ahir les víctimes del terrorisme, en un solemne acte presidit pels reis d'Espanya i en el qual s'apel·là a la unanimitat de tots els demòcrates per combatre el terror armat

Les portes del Congrés s'obriren ahir, per primera vegada en diumenge, per homenatjar les víctimes del terrorisme en un acte encapçalat pels reis i que simbolitzà la unanimitat de les forces parlamentàries a l'hora de reconèixer aquestes víctimes, un "símbol de la democràcia", en paraules de Joan Carles I.

A l'hemicicle hi era present una àmplia representació de diputats i senadors de tots els grups parlamentaris; la vicepresidenta primera, María Teresa Fernández de la Vega; sis ministres i també autoritats institucionals i representants de les víctimes, que seguiren l'acte des de la tribuna.

El president de la Cambra, José Bono, pronuncià un discurs molt combatiu amb el terrorisme i de "gratitud immensa" a les víctimes pel seu exemple i per no haver invocat "la llei del talió". Assegurà que contra el terrorisme no hi pot haver "ni un driblatge de més ni un passada de menys", perquè els polítics "sense cap excepció ideològica" no s'hi poden permetre "ni la més mínima escletxa de dubte".

A continuació, Bono cedí la paraula al rei, que insistí en la gratitud i el reconeixement que la societat deu als qui han patit la "barbàrie del terrorisme" i als familiars i els considerà no solament un "referent cívic", sinó també "un símbol de la fermesa del nostre compromís amb la democràcia i la llibertat". Així mateix, recordà que posar fi a les accions dels violents amb "tots els instruments de l'estat de dret" és una "prioritat indefugible de tot país lliure i democràtic" i es referí a la necessària unitat que ha de presidir aquesta tasca.

Zapatero, absent
Mentre que el cap del Govern fou un dels grans absents, perquè era a la cimera del G20, el president del Congrés va manifestar que se sentia sorprès de l'escassa representació de governs autonòmics, atès que només hi assistí el lehendakari, Patxi López.

Per la seva banda, el líder del PP Mariano Rajoy, va destacar també la unitat per derrotar "més aviat que tard" el terrorisme. Tant el PP com el PSOE coincidiren de fer un homenatge a les víctimes perquè, segons la la secretaria d'Organització socialista, Leire Pajín, les institucions públiques tenen "l'obligació ètica i moral de fer sentir tots els dies a les víctimes que els donam suport".

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris