algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
13°

Es confirmen 12 morts

L'estat dels cossos va fer pensar que el nombre de víctimes mortals eren 13 i no una dotzena, com s'ha notificat finalment. Tots els cadàvers han estat ja identificats, llevat del d'una dona romanesa que no té família a Espanya

Són 12 i no 13, tal com es presumia fins ara, les víctimes de l'accident de tren que tingué lloc a Castelldefels la nit de Sant Joan, segons informà ahir en un comunicat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

El Jutjat de Primera Instància rebé la confirmació oficial dels serveis forenses de l'Institut de Medicina Legal, que asseguren que finalment són 12 les víctimes del tràgic atropellament.

Mentrestant, el jutge autoritzà ahir dematí que es comuniàs la identificació d'un altre mort als familiars, per la qual cosa ja són deu les persones identificades. Així doncs, queden dos cossos pendents de reconèixer, en espera d'altres proves científiques.

En l'actualització del llistat que la Generalitat de Catalunya elaborà ahir horabaixa foren facilitats 10 noms dels 11 identificats, ja que per desig exprés d'una de les famílies s'ha demanat preservar l'anonimat d'un dels finats.

Només queda un cos per distingir. Es tracta d'una dona d'uns 30 anys, de nacionalitat romanesa, que no té família a Espanya, i l'Interpol i les autoritats del país ja s'hi han posat en contacte amb per recollir una mostra de l'ADN per fer-ne les comprovacions.

Tots els morts ja identificats són llatinoamericans, la majoria de l'Equador, Bolívia i Colòmbia. D'altra banda, el jutge ha ordenat clonar la caixa negra del tren Altaris perquè puguin disposar-ne les empreses i administracions que estan fent investigacions internes, mentre que el jutjat espera que la Policia científica elabori els informes pericials amb el contingut de la caixa.

Primeres investigacions

Per ara, segons es desprèn de les primeres investigacions, i tal com avançà ahir el ministre de Foment, José Blanco, "els darrers informes ratifiquen que ha estat una imprudència la causa de la tragèdia que ens ha assolat". De moment, "Renfe i la comissió d'investigació realitzen la seva tasca i els seus informes" es faran públics un cop conclogui la investigació.

Per part seva, el president de la Generalitat, José Montilla, va dir que la responsabilitat de les persones és intransferible. "Hi ha un punt en el qual la nostra responsabilitat és només nostra i no la podem transferir a ningú", indicà.

Des d'ERC, el secretari general del partit, Joan Ridao, afirmà que li hauria agradat veure una mica més de sensibilitat per part de les autoritats cap a les víctimes, especialment en les hores posteriors de la tragèdia. Segons Ridao, " hi havia massa dolor darrere els morts i els seus familiars" i insistí que les coses es podrien haver fet millor per evitar que accidents com el de dimecres no es tornin a repetir.

Evolució favorable dels ferits

Pel que fa als deu ferits en l'accident que continuen ingressats a diversos hospitals catalans, evolucionen favorablement amb pronòstics de diversa consideració. Així, n'hi ha dos que encara continuen greus, dos de menys greus i sis de lleus.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris