cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
17°

Joan Mesquida insisteix que el 2010 serà un any de transició

El secretari d'Estat de Turisme diu que la reforma laboral serà positiva per al sector turístic

El secretari d'Estat de Turisme, Joan Mesquida ha destacat avui que l'exercici 2010 serà un any «de transició» per al sector turístic, que va confirmant la tendència de recuperació segons es van coneixent les xifres, i ha assegurat que la reforma laboral serà «bona» per a tots els sectors, inclòs el turístic. Durant la seva compareixença davant de la cambra alta, Mesquida ha dit que la reforma laboral «serà bona per a tots» i influirà també «positivament» en el sector turístic, taxa d'atur mitjana del qua el 2009 ha estat del 16,2%, per sota de la mitjana nacional, pròxima al 20%.

Respecte a l'evolució de les xifres, el secretari d'Estat ha valorat positivament les dades de Frontur, que mostren un increment de l'1,1% en les arribades de turistes estrangers el maig tot i la cancel·lació de 5.000 vols amb motiu del núvol volcànic. Segons ha destacat, en el primer trimestre de l'any s'ha registrat un augment dels turistes del 0,3% mentre que en el mateix període del 2009 s'ha produït una retallada de l'1,7%, el que constitueix una millora.

Ha explicat que tenint en compte que 2010 serà «un any de transició» és una «constant» que a dades positives li segueixin dades negatives, però ha insistit que les previsions de l'Organització Mundial del Turisme (OMT), que auguren un creixement dels turistes del 4,1% anual de mitjana, permeten ser «cautelosament optimistes».

A més, ha assenyalat que el turisme associat a les vacances ha passat de ser considerat un bé d'oci a un ben necessari per al descans del benestar, per la qual cosa excepte en casos extrems, com situació de desocupació, s'optarà per retallar el pressupost de les vacances abans que per suprimir-les. Les previsions econòmiques dels principals països emissors de turistes -El Regne Unit Alemanya i França- «permeten veure ja alguna cosa de llum», i els sondejos mostren una millora en les previsions respecte al 2009.

Segons l'Eurobaròmetre de la Comissió Europea, Espanya segueix i han estat el destí preferit pels ciutadans europeus per passar les vacances, amb un percentatge del 10,4% seguida de França i Itàlia. Mesquida ha avançat que segons les dades recollides en les oficines de Turisme del Regne Unit i Alemanya amb vista a l'estiu del 2010, Espanya segueix i han estat el primer destí per als dos països el que apunta cap a un moderat optimisme.

A més, les xifres de reserves dels grans touroperadors s'estan recuperant amb vista a l'estiu, el que confirma la tendència positiva iniciada el desembre del 2010. A més, cal destacar que encara no s'han comptabilitzat les reserves d'última hora, que cada vegada tenen més importància gràcies a les ofertes 'last minute' en línia.

Augment dels vols

D'altra banda, Mesquida ha avançat que segons xifres proporcionades per Aeroports Espanyols i Navegació Aèria (AENA), entre juny i octubre del 2010 hi ha reservats més de 600.000 vols amb destinació a aeroports espanyols, fet que suposa un augment del 5,3%. Mesquida ha recordat que tot i el descens sofert per la crisi, 2009 ha estat el cinquè any millor de la història pel que fa al nombre d'arribades de turistes internacionals i el tercer pel que fa a la despesa. A més, Espanya va continuar liderant el nombre de pernoctacions dins de la UE, amb 251 milions de nits. Finalment, ha assenyalat que en els sis anys que porta governant el PSOE han arribat a Espanya 343,3 milions de turistes, fet que suposa un augment del 21% respecte a les xifres dels sis últims anys del PP, quan van entrar 283,2 milions de viatgers internacionals.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris