algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 15°
15°

La reforma laboral inicia avui el seu tràmit exprès al Congrés

Els socialistes esgoten encara el marge de negociació amb populars i convergents, per aconseguir la seva abstenció, i que la norma no pugui així ser canviada substancialment

El Ple del Congrés dels Diputats convalidarà avui previsiblement amb l'únic vot a favor del PSOE el Decret Llei de reforma laboral aprovat fa una setmana pel Govern, donant així el tret de sortida a la tramitació urgent d'una norma que els socialistes afronten sense suports clars que li permetin evitar canvis substancials en el seu contingut.

La cambra baixa votarà previsiblement la norma avui dimarts, si bé el PSOE no ha aconseguit encara el suport explícit per part de cap de les formacions de l'oposició i confia a rebre un mínim d'una «abstenció crítica» per part de PP, CiU, PNB, Coalició Canària i UPN, davant el vot en contra de les minories de l'esquerra parlamentària i UPiD.

En qualsevol cas, els socialistes segueixen en espera que els populars i la federació catalana confirmin el sentit del seu vot, cosa que aquestes dues formacions volen endarrerir fins just abans del debat per esgotar el marge de negociació amb el Govern.

Per la seva banda, a ERC, malgrat les negociacions mantingudes amb Corbacho en les últimes dues setmanes, no es preveu votar a favor de la norma i es debat entre l'abstenció i sumar-se al rebuig dels seus companys de grups parlamentari, IU i ICV, així com de les formacions adscrites al Grup Mixt de la Cambra Baixa, BNG, Nafarroa Bai i UPiD.

En aquest sentit, el secretari general d'ERC, Joan Ridao, ha reclamat garanties que s'"equilibrarà" el decret abans d'avui horabaixa a canvi que la formació republicana passi de votar 'no' a abstenir-se al Congrés. 

AL CONGRÉS EL JULIOL I AL SENAT L'AGOST

Salvat el tràmit de convalidació, la previsió del grup socialista és aprofitar el mes de juliol per accelerar al màxim el procés. Una idea que PP, CiU i PNB estan disposats a facilitar, de manera que se sumaria la majoria de vots suficient a la Junta de Portaveus de la cambra baixa per dissenyar el calendari extraordinari per a la Comissió de Treball i Immigració.

La previsió que es maneja al Congrés és que la primera fase del debat, en Ponència i Comissió, es prolongui fins a finals de juliol, ja que entremig es farà el Debat sobre l'estat de la Nació, amb un ple extraordinari a final de mes per debatre les esmenes a la norma, que passaria a continuació a debatre's al Senat durant l'agost.

Els socialistes confien a aconseguir un acord que impedeixi canvis substancials en el decret, que ja ha entrat en vigor, a canvi d'acceptar modificacions en aspectes que no queden explicitats en la norma original, com les condicions que permeten a les empreses acollir-se a l'acomiadament de 20 dies per indemnització i diversos aspectes relatius a la flexibilització de la negociació col·lectiva. 

EL PP DISSENYA UNA ALTERNATIVA

Tot i això, els grups no renuncien a entrar més a fons en altres aspectes de la norma, en especial el PP, l'equip econòmic dels qual, que lidera Cristóbal Montoro, ha estat examinat exhaustivament els últims dies presentar una alternativa en matèries relacionades també a la temporalitat i les bonificacions.

Aquestes últimes suposen la major part (471 milions d'euros) dels 740,5 milions d'euros que tindrà la reforma, segons les estimacions del Govern. La reforma propiciarà la firma de 2,37 milions de nous contractes indefinits, dels quals l'1,33 milions, el 56%, correspondran a la modalitat de foment de la contractació indefinida amb 33 dies per indemnització el 2010 i 2011.

En aquests dos anys, el Fons de Garantia Salarial (Fogasa) abonarà 123,62 milions corresponent al pagament de vuit dies d'indemnització per acomiadament en tots els contractes indefinits que s'extingeixin, que ascendirien a 179.145 acomiadaments.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per venga ja, fa mes de 10 anys
SI, SI, ARA AMB FRISSERES...JA PODRIEN HAVER PRES MIDES EXPRESS FA DOS ANYS ....I ARA TOCARÀ DEMANAR LLIMOSNA ALS ALTRES PARTITS....FA PENA SEMBLA QUE ES CANVIEN CROMOS REPETITS ... PATETICS TOTS
Valoració:9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris