algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
18°

Implicats 20 càrrecs de l'entorn d'Aguirre al Gürtel

El batle del PP de Boadilla del Monte, entre els nous inculpats. La presidenta de Madrid diu que no durà a terme cap acció contra ell, mentre no hi estigui imputat

La presidenta de la comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, va assegurar ahir que no emprendrà accions contra l'actual batle de Boadilla del Monte, Juan Siguero, mentre un jutge no decideixi res contra ell o no es demostri que està relacionat amb la trama de corrupció Gürtel.

Així ho va assegurar Aguirre després de la informació publicada pel diari El País, en la qual es recull que la Brigada de Blanqueig de Capitals de la Policia té un informe en què atribueix una desena de delictes a 20 persones que treballen o operen a la comunitat de Madrid, entre les quals hi hauria l'actual regidor del municipi madrileny i altres directius d'empreses privades i alts funcionaris del Govern d'Esperanza Aguirre.

A banda del batle de Boadilla, entre aquests empleats públics d'Aguirre es trobaria també personal de confiança de l'exconseller d'Esports de Madrid Alberto López Viejo, els quals l'haurien ajudat en tota l'operativa suposadament delictiva dirigida a assolir, com va esser, que pràcticament tots els actes institucionals que va presidir Aguirre entre els anys 2004 i 2009 fossin adjudicats a empreses de la xarxa.

Amb aquests 20 nous implicats, el cas Gürtel esquitxa ja unes 130 persones a Madrid, València i Castella-Lleó, segons fonts de la investigació.

Possibles delictes
El batle madrileny, Juan Siguero, que substituí el febrer de 2009 l'anterior edil, Arturo González Panero, qui fou forçat a dimitir pel PP per la seva imputació, podria haver comès un delicte de prevaricació per haver facilitat a la trama corrupta dades crucials de contractes de l'Ajuntament de Boadilla adjudicades finalment a empreses de la xarxa. Així, la Policia indaga concretament si l'actual primera vara de Boadilla va rebre doblers a canvi d'ajudes en les licitacions d'obres i de facilitar informació de contractes al cap de la trama, Francisco Correa, qui està pres al centre penitenciari de Soto del Real.

Amb tot, Esperanza Aguirre reiterà que, "a la vista" del que diu un diari en concret, no pensa dur a terme accions contra Siguero. No obstant això, va matisar que la cosa canviaria "si el jutge pren declaració o imputa o decideix alguna cosa contra el batle actual".

En aquest sentit, va comentar, en el transcurs d'una entrevista a TVE, que ella ja ha parlat amb Siguero d'aquesta qüestió perquè "això no és nou" i ja ha sortit en diverses ocasions. A més, va assenyalar que el primer edil li ha dit "que no hi ha absolutament res". La cosa seria diferent, va afegir, "si es demostràs que no és així i el jutge que porta el cas el cridàs o l'imputàs...".

Dissolució de l'Ajuntament
Des del grup socialista, el secretari general del PSM, Tomás Gómez, reclamà ahir a Aguirre que iniciï els tràmits per a la dissolució de l'Ajuntament de Boadilla del Monte, perquè consideren que l'actual equip de Govern és "incapaç" de gestionar els interessos dels ciutadans, que "no poden fiar-se dels regidors del PP".
Segons Gómez, es tracta d'un govern municipal "sota sospita", amb "massa nexes amb el cas de corrupció Gürtel".

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris