algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
20°

Rajoy veu en la reforma laboral un “germen de conflicte”

El líder del PP assegura que s'ha de modificar la proposta perquè pugui servir per crear llocs de feina, encara que no aclareix si el seu grup hi votarà en contra o se n'abstindrà

El president del PP, Mariano Rajoy, va tornar a manifestar el seu rebuig a la proposta del Govern socialista de reforma laboral i va indicar que, si aquest text no es modifica en la seva tramitació parlamentària, serà "un germen de conflictes davant els tribunals". Això no obstant, no va aclarir si el seu grup hi votarà en contra o s'abstindrà en la votació que es farà al Congrés.

En un míting a Barcelona per proclamar com a candidats els quatre caps de llista provincials del PP per a les eleccions catalanes, va recalcar que la reforma laboral, "com qualsevol altra llei, ha de ser clara i entenedora, i no estar subjecta a interpretacions diverses".

Això és el que, va afirmar, succeeix amb l'actual redacció, que obligarà moltes persones a anar als tribunals, una situació que és "el pitjor que li pot ocórrer a l'economia espanyola". Per Rajoy, la reforma laboral arriba "en temps de descompte, amb dos anys i mig de retard", que són els que el Govern fa que parla amb els agents socioeconòmics per assolir un acord que encara no s'ha produït. En canvi, va retreure que només hagi dedicat una hora i mitja a informar-ne l'oposició. Va insistir que l'Executiu planteja malament la reforma laboral.

En aquest sentit, va dir que no s'ha de concebre com un instrument perquè no es destrueixi més ocupació, tal com va manifestar el ministre de Treball, Celestino Corbacho. "La reforma ha de ser per crear ocupació i perquè no es destrueixin empreses" i, a més, ha de ser global. Així, Rajoy va lamentar que en el text aprovat pel Govern no es digui res sobre qüestions com la negociació col·lectiva i la formació.

Per tot això, i també perquè no és un text "clar i entenedor", requisits que ha de complir qualsevol llei, Rajoy va considerar que hauria de ser modificada la proposta en la seva tramitació parlamentària.

Va advocar per un programa d'aprimament de totes les administracions i que s'estableixi un sostre de despesa i endeutament. Així mateix, va defensar el 'dèficit zero' i que no s'apugin impostos, com aproven el Govern central i les autonomies socialistes.

Emprenedors

En un context com l'actual, és "fonamental el suport als emprenedors, perquè tinguin facilitat en la creació de llocs de treball i també puguin generar riquesa, cosa que beneficia els comptes estatals. D'aquesta manera hi haurà millor educació, millor sanitat i millors pensions", va recalcar.

Rajoy es va presentar com a garantia de "sensatesa, estabilitat i sentit comú", coses que són necessàries en els actuals moments difícils, provocats pels "enganys" i les polítiques errònies del Govern central en l'àmbit econòmic, que navega sense rumb per la seva "improvisació permanent i ocurrència continuada".

"Fa anys que no tenim reformes, que gastam allò que no teníem i amb tot un seguit de mesures improvisades", va assegurar. Per Rajoy, el decret sobre la retallada pressupostària va "ser un error". En primer lloc, perquè el Govern del PSOE es va negar a parlar amb el PP. "No es pot tirar endavant un decret que trenca el Pacte de Toledo i afecta molta gent sense parlar amb el principal partit de l'oposició", va dir.

Segons Rajoy, malgrat el que digui el Govern, allò cert és que hi havia alternativa al decret, que és una "oportunitat perduda i ha estat molt injust amb la majoria d'espanyols".

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris