algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

El PP esperarà a demà per decidir si acudeix al Suprem pel cas Bono

Bono encara no se n'ha deslliurat. La comissió de l'Estatut del Diputat del Congrés decidirà finalment dimarts què fa amb l'escrit que l'advocat murcià José Luis Mazón remeté a la Cambra l'abril sol·licitant que s'investigui el patrimoni del seu president, José Bono. La decisió que adopti aquest organisme, que presideix el socialista Francesc Vallès i en què cada grup parlamentari té un únic vot, determinarà la següent passa del PP, que no descarta fins i tot denunciar el president del Congrés davant el Tribunal Suprem.

L'escrit de Mazón serà estudiat dimarts en la Comissió de l'Estatut del Diputat, cambra a què es dirigí l'advocat després de publicar-se les primeres informacions sobre els béns de Bono. La petició es va debatre inicialment a la mesa del Congrés fins en tres ocasions, sempre en absència de Bono. El PSOE i els nacionalistes del PNB i CiU advocaven per rebutjar l'escrit esgrimint un informe dels lletrats que nega capacitat a la Cambra per investigar el patrimoni d'un diputat, sobretot quan les declaracions de béns són secretes i la Cambra només les facilita per ordre judicial. La tesi d'aquests tres partits no prosperà perquè, a l'hora de votar, els diputats del PP abandonaren les reunions, de manera que la mesa quedava sense quòrum suficient per adoptar decisions.

Al final, els socialistes van cedir i van enviar l'escrit a la Comissió de l'Estatut del Diputat, malgrat estar convençuts que aquest òrgan tampoc no pot investigar els béns i les propietats de Bono. En paral·lel, la mesa acordà enviar contestació a Mazón i deixar-li clar que l'òrgan de govern de la Cambra "no és competent" per obrir aquest tipus d'investigacions.

Si, com es preveu, la Comissió de l'Estatut del Diputat confirma que no té competències per estudiar el cas, el PP demanarà saber "quines possibilitats hi ha de valorar si la documentació presentada per Bono correspon amb les informacions" publicades sobre els seus béns, segons va declarar divendres el secretari general del Grup Popular, José Luis Ayllón. Si no es troba cap altra fórmula en el Congrés, els populars prendran "serioses mesures", entre les quals figura portar l'assumpte al Suprem. La portaveu popular, Soraya Sáenz de Santamaría, advertí que si la Fiscalia General de l'Estat, davant la qual han presentat ja cinc escrits, no obre una investigació sobre el patrimoni de Bono, el seu partit podria dur el cas al Suprem.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris