algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 12°
12°

Jiménez obre el debat d'una possible taxa per fer més sostenible la Sanitat

La ministra de Sanitat i Política Social rebutja el copagament com a mesura dissuasiva contra aquells que abusen del sistema sanitari

La Ministra de Sanitat i Política Social, Trinidad Jiménez, ha rebutjat la possibilitat d'incorporar el copagament dins del Sistema Nacional de Salut però ha manifestat el seu interès en estudiar altres alternatives com una taxa que ajudi a mantenir la sostenibilitat del sistema sanitari. Segons el seu parer, el copagament com a mesura dissuasiva per a aquells que acudeixen en excés i sense necessitat al Sistema Nacional de Salut no suposaria un benefici econòmic per fer sostenible el sistema sanitari ja que "estalvii tindríem poc, perquè el 50 per cent de la despesa estructural és personal", a més, al voltant del 25-27 per cent és despesa farmacèutica i la resta s'empra en noves tecnologies i innovació.

"Per tant, si el que volem és dissuadir la gent que vagi als centres de salut quan no faci falta, el que haurem de pensar és si necessitam introduir algun tipus de taxa per augmentar la recaptació i fer més sostenible el sistema", ha explicat mentre ha fet referència de la seva posada en marxa en altres països del nostre entorn. No obstant això, ha advertit que de moment no existeix un sistema sanitari que serveixi d'exemple ja que "no tenim un model que combini l'equitat, amb l'eficàcia i amb la sostenibilitat". En qualsevol cas, en declaracions a Cuatro recollides per Europa Press, s'ha mostrat contrària a aplicar el copagament, recordant que "a una persona pot resultar-li costós dos euros o cinc euros i això l'influeix en la seva salut".

Respecte a l'aprovació ahir dels ministres de Sanitat de l'UE de la nova norma comunitària l'objectiu de la qual és delimitar els drets dels pacients que viatgen per rebre tractament en un altre Estat membre, Jiménez va admetre que s'ha tractat d'una aprovació que "ha costat bastant esforç" ja que porta debatent-se quatre anys. Quant a com afectarà a la Sanitat a Espanya, la ministra ha explicat que, tenint en compte que "el cost de la sanitat espanyola ronda el 6 per cent del PIB", la quantitat és escassa ja que en altres països europeus ronda el 8-9 per cent. "Tenim una sanitat que és universal, que és gratuït, que té una cartera de prestacions molt amplia i prestam un gran servei", ha recordat.

Així mateix, ha fet una crida a les comunitats autònomes perquè "posin més diners en el pressupost destinat a la sanitat", independentment que "després es prenguin unes decisions que contribueixen a sufragar-la i, per tant, a mantenir-la".

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Viure per veure, fa mes de 10 anys
I ara cauen de s´ase? No és cert que el Sistema públic ha tingut superàvit? Per què hem hagut de pagar les intervencions d´estrangers vinguts a propòsit per operar-se a costa del nostre esforç? Tothom ho sap això. Des de clíniques a particulars. I amb una economia, normal, més forta, com és ara Alemanya. Ningú no en parla d´aquest greuge cap als ciutadans que veuen com se´ls retallen drets i a més han de col·laborar amb la restauració de la seva pròpia salut mentre d´altres (estrangers i immigrants) no paguen res. Aquests se´n tornaran. Nosaltres haurem fet els deu reals justs.
Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris