cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
23°

El Govern central xifra en 11,85 % l'adhesió a la vaga de funcionaris

Consuelo Rumí, secretària d'Estat per a la Funció Pública, diu que la vaga "ha tingut un abast limitat"

La secretària d'Estat per a la Funció Pública, Consuelo Rumí, ha dit que el seguiment mig de la vaga en l'Administració General de l'Estat (AGE) ha estat de l'11,85 %, sense incloure els empleats públics que estan realitzant serveis mínims. A la seva tercera roda de premsa per informar de les dades de participació, Rumí ha assegurat que "dins del respecte que al Govern li mereixen les organitzacions sindicals convocants" es pot dir que la vaga "ha tingut un abast limitat". Així mateix, ha insistit que la jornada d'atur convocada per CCOO, UGT i CSI-CSIF s'ha caracteritzat per la tranquil·litat i per l'absència d'incidents significatius per part de "qui han exercit el seu dret a la vaga de forma pacifica i responsable".

Rumí ha oferit les dades de seguiment per Ministeris, segons els quals la major participació es va registrar en el de Ciència i Innovació (21,87%), seguit de Política Territorial (20,05%), Exteriors (19,70%), Cultura (18,31%), Economia i Hisenda (15,73%), Treball i Immigració (14,77%) i Presidència (12,79%). Els segueixen Igualtat (10,90%), Defensa (9,18%), Indústria, Turisme i Comerç (8,76%), Educació (8,25%), Justícia (7,22%), Medi Ambient, Medi Rural i Marí (6,48%), Sanitat (6,26%), Foment (4,78%) i Habitatge (2,62%).

En la resta de l'AGE -organismes autònoms, Agència Tributària, Administració de Justícia i Institucions Penitenciàries- el seguiment mig ha estat del 16%. Entre les incidències registrades, per les que Rumí va demanar disculpes a la ciutadania, va destacar la interrupció del servei als ports d'Almeria i Barcelona, el tall d'un cable de fibra òptica a Cantàbria, els piquets en estacions d'autobusos de les Balears i Oviedo, el segellament de silicona d'oficines de Correus a Logronyo o el retard de la línia d'AU entre Madrid i Sevilla.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris