cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
19°

Diferents criteris en el còmput expliquen les dispars xifres de la vaga

CCOO "dubta" que l'Administració tingui ara "una dada fiable" sobre el seguiment de la vaga dels funcionaris

Els sindicats i el Govern han manifestat una total disparitat de criteris a l'hora de calcular el nombre de funcionaris que han seguit la vaga avui, i aquesta diferent manera de mesurar-la és el que explica les xifres tan dispars que han proporcionat ambdós. Fonts de CCOO han confirmat a Efe que han posat en marxa un dispositiu amb els responsables de Comunicació del sindicat en totes les comunitats autònomes que escollissin aleatòriament cinc centres de treball i fessin el seguiment. "Hem demanat que en cada empresa o administració (llocs convocats a la vaga) informin sobre treballadors, serveis mínims i seguiment," han assenyalat.

CCOO "dubta" que l'Administració tingui ara "una dada fiable" i assegura que "no és de rebut" que només digui que el seguiment ha estat de l'11%, com tampoc no ho seria si hagués dit que la participació assoleix el 90%, han afegit. Per la seva part, el secretari nacional de formació del CSI-CSIF, Miguel Borra, ha explicat a Efe que el mètode que empra la seva organització per xifrar el seguiment de la vaga és que cada un dels seus delegats sindicals pregunta als directors dels seus respectius centres de treball quantes persones han secundat la mobilització. Una vegada que tenen aquestes dades, els delegats els passen als responsables autonòmics del sindicat que, al seu torn, els envien a la direcció nacional del CSI-CSIF, que els reuneix tots i els computa tenint en compte el pes específic de cada departament i territori.

D'altra banda, Borra ha afirmat que la seva organització no comptabilitza, ni en un sentit ni en un altre, el personal que cobreix els serveis mínims ja que, segons el seu parer, es tracta de treballadors que l'empresa "obliga" a acudir al seu lloc de treball i a qui se'ls ha "tret" el dret a la vaga. A més, ha assenyalat que mentre el CSI-CSIF obté el balanç de cada una de les activitats que tenen transferides les comunitats autònomes, la secretària d'Estat treu les seves dades de les delegacions del Govern les quins, segons ell, "no tenen contacte directe" amb les comunitats en la meitat de les casos.

Per tot això, Borra ha assegurat que les seves xifres són molt més "àmplies" i "fiables" que els de la secretària d'Estat. Segons ha explicat avui la secretària d'Estat per a la Funció Pública, Consol Rumí, el Govern està supervisant la participació a través de controls de presència amb la firma dels treballadors que entren en cada torn de cada centre de treball i que es remeten per l'àrea de Recursos Humans, a través de Ministeris i delegacions de Govern, al seu Departament on s'ha centralitzat el seguiment. Rumí ha destacat que el càlcul no inclou a aquells empleats que estan atenent els serveis mínims, un criteri, va dir, que és la primera vegada que s'ha tingut en compte.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris