algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
20°

Espanya signarà l'acord per salvaguardar l'estabilitat de l'euro

L'Acord de Facilitat Europea d'Estabilització Financera permetrà obtenir finançament. La quota del desemborsament de l'Estat espanyol supera els 52 milions

El Consell de Ministres ha autoritzat la signatura per part d'Espanya de l'Acord Marc de Facilitat Europea d'Estabilització Financera, conveni internacional per salvaguardar l'estabilitat de la zona euro i que suposa per al Govern espanyol un desemborsament de 52.352,51 milions d'euros. Segons la referència del Consell de Ministres, aquest acord se celebra entre els 16 Estats que integren la zona euro i una entitat jurídic-privada que es crea a aquests efectes, denominada "Facilitat Europea d'Estabilització Financera".

Així va ser acordat el passat 9 de maig pels ministres d'Economia i Finances de l'UE (Ecofin), que van fixar mobilitzar fins a 750.000 milions d'euros, quantitat que no té precedents en els onze anys d'història de la unió econòmica i monetària. L'entitat instrumental a què s'afegeix Espanya actuarà als mercats financers internacionals per obtenir finançament a través de l'emissió de títols de deute, que després prestarà als Estats membres que ho necessitin.

Els Estats han de participar en aquest acord marc en proporció amb el capital desemborsat per cada país al Banc Central Europeu. Espanya ha d'aportar un 12,25%, que equival a 52.352,51 milions d'euros, recorda la referència del Consell de Ministres.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris