muy nuboso
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
18°

La reforma laboral, un serial

Celestino Corbacho amplia vuit dies més el termini per assolir un acord. Avança que sobre la taula hi ha que la indemnització per acomiadament passi dels 45 dies del contracte fix ordinari a 33. Rajoy adverteix que s'ha d'acabar amb la comèdia

Les veus que reclamen que la reforma laboral s'ha de fer ja arribaven ahir des de tots els costats i sembla que l'únic que no ho veu clar és el Govern de Rodríguez Zapatero, a jutjar per les declaracions del ministre de Treball, Celestino Corbacho, que anuncià que la treva perquè patronal i sindicats arribin a un acord s'amplia vuit dies més. N'hi ha que veuen por al darrere, la por de l'Executiu a haver d'imposar-la coincidint amb la convocatòria de la vaga general del sector públic, dimarts de la setmana que ve, dia 8 de juny.

El que sí avançà ahir Corbacho és que una de les qüestions que són sobre la taula és el contracte de foment de l'ocupació, que suposa una indemnització per acomiadament de 33 dies davant els 45 del contracte fix ordinari i que és en aquesta qüestió on "s'ha de fer un esforç".

El president de la CEOE, Gerardo Díaz Ferrán, deixà ben clar ahir que la patronal només firmarà un acord sobre la reforma laboral que sigui "seriós, profund i global" i si no és així, el Govern haurà de fer la seva feina, que és governar. A parer del secretari d'Acció Sindical d'UGT, Toni Ferrer, però, les diferències són massa grosses com per superar-les. "Encara és temps de negociació -afegí-, però els sindicats som conscients que no es pot eternitzar", deia el sindicalista.

Mentrestant, el líder del PP, Mariano Rajoy, assegurà que "no és just" per a la societat espanyola" mantenir pendent la reforma laboral i que no hi hagi "fruits" després de dos anys de negociacions. "Ni tan sols no podem dir que aquest assumpte va molt lent; és que fa dos anys que en parlam i fins avui no hi ha cap fruit", assenyalà.

Rajoy, amb tot, avançà alguns dels aspectes pels quals advoca el seu partit en aquest procés: acabar amb la dualitat dels contractes i potenciar la contractació indefinida, millorar la negociació col·lectiva i adaptar els convenis a l'entorn productiu i de l'empresa. I en aquest context, la presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, assegurà en una conversa privada recollida pels micròfons amb Mariano Rajoy que havia dit "barbaritats" durant un discurs a l'Empresa Familiar, on afirmà que "una reforma laboral light no val".

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris