algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
13°

El patrimoni dels Bono supera els 6 milions

El diari Público informa que des de l'any 2000 s'han comprat nou habitatges, un local i 16 hectàrees

El president del Congrés, José Bono, la seva dona i els quatre fills han acumulat un patrimoni immobiliari valorat, com a mínim, en sis milions d'euros. Aquesta és la informació que publicava ahir el diari Público, que explicava que el gran salt es va produir a partir del 2000, ja que el president del Congrés i la família haurin adquirit nou habitatges, un local comercial i tres parcel·les amb una extensió de 16 hectàrees, en les quals s'aixeca un explotació equina.

El rotatiu assegura que tots els béns apareixen escripturats a nom d'algun membre de la família o a nom de les societats Hípica Almenara, Ahorros Familiares Saja i Attack 84, controlades per membres del clan. Fins a l'any 2000, els béns de la família es limitaven a 3,7 hectàrees de sól rústic i a un habitatge a Salobre (Albacete), heretades per Bono dels seus pares; un pis de 137 metres a la colònia madrilenya de Mirasierra; un altre de 142 metres a Toledo i la casa familiar a Olías del Rey (Toledo). Encara que el polític sosté que l'increment patrimonial té un origen lícit, dijous passat el PP va denunciar Bono davant la Fiscalia General de l'Estat. Els conservadors creuen que no ha ofert explicacions convincents sobre el seu patrimoni.

Tot clar

El president del Congrés sosté que tot el seu patrimoni té un origen clar, que part procedeix d'herències i que l'increment de béns de la darrera dècada s'explica, en bona mesura, pels ingressos que la seva dona ha obtingut com a representant de la firma de joieria Tous. A més, Público explica que la dona de Bono, Ana Rodríguez Mosquera, ha canalitzat els seus ingressos a través de la societat Ahorros Familiares Saja, que no va repartir dividends fins a 2008. Hípica Almenara mai no ha distribuït beneficis, segons els comptes dipositats al Registre Mercantil. Les esmentades empreses encara no han presentat els comptes del darrer exercici.

L'operació immobiliària més sorprenent realitzada pels Bono, informa el rotatiu, es va tancar el juliol de 2006. Aquell mes, la promotora Reyal Urbis, de Rafael Santamaría, un empresari molt lligat a Castella-la Manxa i amic personal de Bono, i la societat Ahorros Familiares Saja van acordar una permuta immobiliària. D'acord amb les dades de l'escriptura, a la qual ha tingut accés Público, Saja va rebre dos àtics de luxe de nova construcció en el municipi costaner d'Estepona (Màlaga), la superfície dels quals suma 267 metres i que Reyal va valorar en 925.000 euros. A canvi, la societat patrimonial de la família Bono va lliurar a Reyal un pis de 136 metres quadrats localitzat a Mirasierra i pel qual els Bono havien pagat 35.000 euros (5.425.627 pessetes) el 1982.

El pis de Mirasierra, una zona de classe mitjana-alta al nord de Madrid, té plaça de garatge. Els àtics d'Estepona, a 150 metres de la platja, donen als seus propietaris el dret a l'ús i gaudi exclusius dels següents béns i equipaments: dues places de garatge de 26 i 28 metres, dos terrats-solàrium de 32 i 146 metres quadrats, i tres terrasses més de 20, 71 i 2,6 metres. Entre els elements comuns de la urbanització figuren piscines, club social i gimnàs amb sauna. El pis de Mirasierra es va valorar en 6.343 euros el metre quadrat. El preu mitjà del metre quadrat a Mirasierra, en el segon trimestre de 2006, era de 4.131 euros, segons la taxadora Tasamadrid.
Per altra banda, Público explica que la permuta està envoltada d'incògnites perquè les promotores difícilment no acudeixen a aquesta fórmula, sobretot en època de boom immobiliari.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris