algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

El Govern elimina 32 alts càrrecs i 29 empreses

La mesura aprovada pel Consell de Ministres s'emmarca dins el pla d'austeritat de l'Executiu i té com a objectiu estalviar 16 milions d'euros anuals. La supressió afecta 14 societats mercantils de propietat estatal i el 10% d'autoritats d'alt nivell

El Consell de Ministres va aprovar ahir la supressió d'un total de 32 alts càrrecs de l'Administració i 29 empreses públiques de les 106 amb participació majoritària de l'Estat, en el marc de la racionalització del sector públic que s'inclou en el pla d'austeritat per reduir el dèficit a nivells més propers al 3%. Segons la vicepresidenta econòmica del Govern, Elena Salgado, l'estalvi directe previst és de 16 milions d'euros anuals, encara que es preveu que serà major una vegada que es comptabilitzi al final de l'any amb l'eliminació de despeses associades als càrrecs suprimits.

La supressió dels 32 alts càrrecs suposa gairebé un 10% dels 343 existents, entre els quals es troben una secretaria general, 18 direccions generals i 14 organismes autònoms amb rang de direcció general, i que es creï una nova direcció general que substituirà les dues eliminades en el Ministeri d'Igualtat. Aquesta acció no té en compte membres del Ministeri d'Exteriors ni secretaris d'Estat, la retallada dels quals es realitzarà quan finalitzi la presidència espanyola de la Unió Europea, al començament del juliol.

D'altra banda, l'eliminació de les 29 empreses públiques comportarà una reducció de 80 directius i 450 consellers.
La vicepresidenta primera del Govern, María Teresa Fernández de la Vega, va ressaltar que es tracta de "mesures rotundes" i va confiar en l'Administració General de l'Estat "perquè continuï exercint les seves tasques". "Hi haurà més treball amb menys recursos humans", va assegurar.

Per la seva part, Salgado va assegurar que "l'estalvi és més en qüestió d'eficiència" i va agrair la col·laboració dels ministeris a l'hora de minorar la despesa. De fet, preguntada per si hi ha hagut algun tipus de resistència per part d'alguna cartera, Salgado digué no n'hi havia hagut cap.

Òrgans suprimits
Els òrgans suprimits als diferents ministeris són, entre d'altres, la Direcció General de Política Econòmica (Presidència del Govern), la Direcció General de Secretariat del Govern (Ministeri de la Presidència), la Secretaria General de Finançament Territorial (Economia i Hisenda), la Direcció General de Cooperació Jurídica Internacional (Justícia) i la Direcció General de Comunicació de la Defensa (Defensa).

A més, el pla elimina la Direcció General de Relacions Informatives i Socials (Interior), la Direcció General de Planificació (Foment), la Direcció General de Relacions Internacionals (Educació), la Direcció General de Serveis (Treball i Immigració), la Direcció General per al Desenvolupament de la Societat de la Informació (Indústria) i altres òrgans dels ministeris d'Agricultura, Cultura, Sanitat, Ciència i Igualtat. El Govern emprendrà aquests canvis en un termini de tres mesos com a màxim.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris